Foto: Privātais arhīvs

Siera kūkas nekad neliek vilties – kārdinošs krēms, garda cepumu pamatnīte, turklāt to var gatavot visneiedomājamākajās variācijās, pat ar bumbieriem! Recepti iesaka "BSMS" mārketinga direktors un modes blogeris Deniss Ševeļovs, kurš to gatavoja raidījumā "Gandrīz ideālas vakariņas."

Ja vēlme gatavot lielāku kūku (24 centimetru lielai kūkas formai), tad jādubulto sastāvdaļas.

480Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

180 gcepumi (Deniss izmantoja "Selga")180 gsviests250 gzemesrieksti250 ghalva500 gmascarpone390 gvārītais iebiezinātais piens5 olas (4-5 lielas olas vai 6 olas)425 gkonservēti bumbieri

Sagatavošana

1

Gatavo kūkas pamatu – sasmalcina cepumus un halvu (to var arī nelikt, ja negaršo), pievieno sviestu (būs vajadzīgs mīksts, istabas temperatūrā pastāvējis sviests). Ja tas nav atkusis – var sarīvēt, tā būs ātrāk.

2

Kad masa ir gatava, to vienmērīgi sapilda cepšanās formu, izveido arī sānu maliņu. Formu ieliek uz saldētavā (tik ilgi, kamēr tiek gatavots kūkas pildījums).

3

Ieslēdz cepeškrāsni uz konvekcijas režīmu, lai tā sasniegtu 180-190 grādus.

4

Gatavo kūkas pildījumu – maskarpone sierā jāiestrādā olas, kas iepriekš pastāvējušas istabas temperatūrā, pēc tam jāpievieno iebiezinātais piens. Vēlams nelikt vairāk par 8 olām. Masu var kult ar dakšu, taču rokas blenderis palīdzēs ātrāk sasniegt īsto konsistenci.

5

Kad pamats jau ir sacietējis, tajā ieliek bumbierus – sagrieztus strēmelēs, izgrebtus bumbiņās, kā nu pašam labāk patīk. Starp citu – bumbieru bumbiņas ļoti skaisti izskatīsies kūkas šķērsgriezumā. Ar bumbieriem pārklāj visu cepumu-halvas pamatni. Kad tas izdarīts, tad var liet virsū kūkas pildījuma masu.

6

Kūku liek cepeškrāsnī uz 45 minūtēm. Gatavību pārbauda ar kociņu. Ja nepieciešams, tad pacep vēl 15 minūtes. Kūkai vidus var būt mazliet šķidrs.

Foto: Publicitātes foto
7

Kūkai sākumā ļauj atdzist istabas temperatūrā, bet pēc tam to liek ledusskapī uz vismaz 8 stundām, vislabāk, ja tā nostāv ledusskapī 24 stundas.

Izbaudi "Gandrīz ideālas vakariņas", izklaidējies un iepazīsti šīs sezonas personības no pirmdienas līdz ceturtdienai pulksten 18.10 TV3!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!