Foto: Kristaps Kalns

Dailes teātris turpina tirgot biļetes uz izrādēm, kas plānotas pēc 15. novembra, sacīja teātra valdes loceklis Juris Žagars.

Viņš pauda gandarījumu, ka Ministru kabineta (MK) jaunākajos noteikumos nav liegts profesionāliem teātriem turpināt mēģinājumu procesu. Pēc Žagara paustā, tas ir ārkārtīgi svarīgi, lai nodrošinātu teātru darbību nepārtrauktību un nebūtu pilnībā jāpārplāno visa sezona.

Dailes teātra vadītājs atzina, ka "lokdauns" ietekmēs teātri tāpat kā visas citas nozares - gan ekonomiski, gan plānos. Viņš skaidroja, ka lielajos profesionālajos teātros izrāžu radīšana ir sarežģīts ražošanas process.

"Tās ir gan striktas līgumsaistības, gan precīzi laika grafiki, piegādes, dekorāciju ražošana, visa procesa pareiza secība, speciālistu piesaiste attiecīgajās fāzēs, ārzemju partneri un tā tālāk. Viss kā jebkurā sarežģītā ražošanas procesā. Tikai šajā gadījumā, mēs saražojam izrādi - mākslas produktu, kas zināmā laikā ir jānodod skatītājiem," teica Žagars.

Viņš piebilda, ka bija svarīgi šo procesu nepārtraukt, jo, ja nevar parādīt izrādes, tā ir "pusbēda" - jāatdod skatītājiem nauda vai jāpiedāvā citi izrāžu laiki.

"Tas protams nav labi, bet ir, kā ir. Jo īpaši žēl tādēļ, ka biļetes Dailē bija tik labi iztirgotas vairākiem mēnešiem uz priekšu. Tagad izrādes tiek "noglabātas plauktā" un tiks rādītas kad varēsim. Tas notiks sākot no 15. novembra," pauda Žagars.

Viņš pieļāva, ka līdz 11. janvārim teātris skatītājus varēs uzņemt ar samazinātu zāles kapacitāti, ja vien nenotiks brīnums un sabiedrība būs vakcinēta nepieciešamajā apjomā ātrāk un varēs atcelt ierobežojumus.

Kā ziņots, no 21. oktobra valstī ieviesti īpaši stingri Covid-19 ierobežojošie pasākumi jeb stingrais "lokdauns".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!