Īsi pirms mājsēdes ieviešanas, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) tautas deju ansamblis "Vektors" sadarbībā ar grupu "Tautumeitas" radījis jaunu dejas videoklipu "Brosnej, puika, tū dzeršonu".

"Dzīvespriecīgā, emocionālā un rotaļīgā horeogrāfijā izdejots latgaliešu tautas dziesmās aprakstītais, mūžsenais un aktuālais stāsts par pareizā precinieka izvēli un mīlestību, kas prātam it nemaz nevēlas klausīt," vēsta horeogrāfijas autore un TDA "Vektors" vadītāja Dagmāra Bārbale.

Tautasdziesmu aranžējuši "Tautumeitu" dalībnieki – Asnate Rancāne, Aurēlija Rancāne, Ilona Dzērve, Laura Līcīte, Laura Vārpiņa, Mārtiņš Miļevskis, Staņislavs Judins, kā arī Elvis Lintiņš.

Kā atzīst veidotāji, darbs pie "Brosnej, puika, tū dzeršonu" sācies jau 2020. gadā, taču pandēmijas dēļ tā arī neizdevās to parādīt ierastajā veidā – uz skatuves dēļiem. Tādēļ šoruden, īsi pirms mājsēdes ieviešanas, TDA "Vektors" dejotāji kopā ar video māksliniekiem Reini Blūmu un Oto Avotu, to iemūžinājuši atpūtas bāzes "Ratnieki" lielajā svinību šķūnī.

"Latviešu skatuviskajai dejai šis laiks ir bijis izaicinājumu pilns, tādēļ ir īpaši svarīgi, ka spējam uzturēt tradīciju, radīt jaunas horeogrāfijas, kā arī iemūžināt tās un parādīt skatītājiem," teic Bārbale. Dziesma "Brosnej, puika, tū dzeršonu" a capella versijā izdota "Tautumeitu" albumā "Dziesmas no Aulejas", taču šajā kopdarbā to papildina bagātīgs instrumentālais skanējums.

Kā stāsta Asnate Rancāne: ""Tautumeitas" ir ļoti priecīgas, ka pateicoties TDA "Vektors" iniciatīvai, radās iespēja izveidot šo dziesmas aranžējumu un turpināt popularizēt Aulejas dziesmas arī caur deju."

RTU TDA "Vektors" sadarbībā ar Reini Blūmu iepriekš radījuši dejas videoklipus kā "Atmiņu kaleidoskops" un "Bez gaismiņas nedzīvošu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!