Foto: Publicitātes attēli

Šodien, 25. oktobrī plkst. 10.00, vietējās izcelsmes degvielas un alternatīvo enerģijas avotu tirgotājs "Virši" uzsāk akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO), kam sekos plānotā akciju iekļaušana biržā "Nasdaq Riga" "First North".

Divu nedēļu laikā – no 25. oktobra līdz 5. novembrim akcijām var pieteikties ikviens Baltijas valstu iedzīvotājs.

Privātajiem un institucionālajiem investoriem būs iespēja parakstīties kopumā uz 1 509 121 jaunām uzņēmuma akcijām. Kopējais akciju skaits var tikt palielināts vēl par 226 368 papildu akcijām liela pieprasījuma gadījumā, tādējādi kopējam piedāvāto akciju skaitam sasniedzot 1 735 489 akcijas. Vienas akcijas cena ir 4,49 eiro un minimālais parakstīšanas daudzums – viena akcija.

Paredzēts, ka tiem "Virši" uzņēmuma grupas darbiniekiem, kuri parakstīsies akcijām, tiek kopumā garantētas pirmās 50 tūkst. akcijas. Savukārt katram ieguldītājam, kurš parakstīsies uz akcijām pirmajā piedāvājuma nedēļā, t.i., līdz 29. oktobra plkst. 16:00, tiek garantēta piešķiršana līdz 100 akcijām. Interesentiem ir iespēja pieteikties arī lielākam akciju skaitam, kas nodrošinās, ka pēc akciju sadales (alokācijas) IPO noslēgumā palielinās viņu iespēja saņemt proporcionāli lielāku kopējo akciju skaitu, ja kopējais pieprasījums parakstīšanās periodā pārsniegs IPO akciju skaitu.

Tie investori, kuru īpašumā būs 100 un vairāk akcijas, varēs kļūt par "Virši" akcionāru lojalitātes programmas dalībniekiem, kas paredz īpašus piedāvājumus degvielas un citu preču iegādei "Virši" staciju tīklā. Piemēram, 7 centu atlaidi par katru degvielas litru, 30% atlaidi uzkodām un kafijai, kā arī auto apkopes precēm, atkārtoti uzpildāmajam vējstikla šķidrumam un automazgātavai.

IPO rezultātā "Virši" plāno piesaistīt jaunu kapitālu 6,9 miljonu eiro apmērā, lielāko finansējuma daļu novirzot alternatīvo degvielu piedāvājuma un infrastruktūras pilnveidošanai, veicinot saspiestās dabasgāzes (CNG), biometāna un LNG (sašķidrinātās dabasgāzes), kā arī elektromobiļu uzlādes ierīču pieejamību Latvijā. Tāpat būtisku uzmanību plānots pievērst darbības ilgtspējības un efektivitātes paaugstināšanai, izstrādājot piemērotus IT risinājumus un uzstādot saules paneļus.

"Redzam, ka, neskatoties uz pandēmijas izaicinājumiem, pieprasījums pēc mūsu jaunajiem produktiem un pakalpojumiem pieaug, tāpēc esam gatavi turpināt uzņēmuma attīstību ar vēl straujāku izaugsmes tempu," uzsver Jānis Vība, "Virši" valdes priekšsēdētājs.

""Virši" kapitāla piesaiste biržā pavērs uzņēmumam daudzpusīgākas izaugsmes iespējas, savukārt investoriem tā būs iespēja kļūt par uzņēmuma līdzīpašniekiem un pārvērst savus uzkrājumus produktīvās investīcijās," pauda "Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!