Foto: Picjumbo

Lielbritānijas regulatora uzdevumā lielākie telekomunikāciju operatori vienojušies automātiski bloķēt gandrīz visus interneta zvanus, kas veikti no ārvalstīm un imitē Lielbritānijas numurus, raksta "BBC".

Krāpnieki aizvien biežāk izmanto interneta tehnoloģijas, lai veiktu zvanus, taču zvana saņēmējam izskatās, ka zvans veikts no numura valstī, kurā viņš atrodas, tostarp, bankas vai citas institūcijas. Šovasar krāpnieki veikuši zvanus gandrīz 45 miljoniem tālruņa lietotāju.

Regulators paziņojis, ka jaunie ierobežojumi tiks ieviesti prioritārā tempā, un patlaban viens operators jau ieviesis jaunos plānus, savukārt citi operatori patlaban pēta veidus, kā to izdarīt.

"Mēs strādājam ar telekomunikāciju kompānijām, lai ieviestu tehniskus risinājumus, tostarp, lai jau pamatā bloķētu zvana avotu ienākošajiem aizdomīgiem starptautiskajiem zvaniem, kas izskatās, ka veikti no Lielbritānijas numura," sacījusi regulatora pārstāve Lindsije Fusela. Viņa piebildusi, ka telefonkrāpnieku apkarošana jāveic kompleksi, iesaistot policiju, valdību, citu jomu regulatorus un nozares pārstāvjus.

Internetā balstītu zvanu tehnoloģiju izmanto miljoniem patērētāji visā pasaulē, lai veiktu bezmaksas vai lētus zvanus, un to piedāvā tādas kompānijas kā "WhatsApp", "Skype", "Zoom" un "Microsoft Teams".

Tajā pašā laikā vairāki nozares eksperti pauduši skepsi, uzsverot, ka izfiltrēt krāpnieku zvanus nav tik vienkārši, turklāt pastāv dažādi veidi, kā ierobežojumus apiet.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!