Iegādāties uzņēmumu akcijas var dažādi, un veidot savu akciju portfeli katrs var pēc savas patikšanas, tomēr pastāv ērti un vispārpieņemti kritēriji, kas atvieglo šo procesu un būtu jāpārzina, izdarot savu izvēli. Šajā raidījumā neatkarīgais finanšu eksperts Kaspars Peisenieks skaidro, kā praktiski pielietot un salīdzināt trīs vērtēšanas kritērijus.

Septembrī Kaspara Peisenieka padomi un stratēģija ir labi strādājusi, un Konstantīna Kuzikova kapitāls ir nedaudz pieaudzis. Par to vairāk stāstījām iepriekšējā raidījumā. 

Tomēr līdz ar arvien lielāku iedziļināšanos akciju tirgos un konkrētu akciju iegādi, Konstantīnam rodas arvien vairāk jautājumu. Viens no galvenajiem – pēc kādiem kritērijiem labāk novērtēt un salīdzināt akcijas? Šajā raidījumā Kaspars Peisenieks skaidro trīs kritērijus – P/E (akcijas cena pret peļņu), P/B (akcijas cena pret bilances vērtību), P/S (akcijas cena pret apgrozījumu uz vienu akciju) - ko parasti izmanto akciju cenas novērtēšanai un salīdzināšanai. Eksperts dalās ar praktiskiem piemēriem, kas ļauj saprast, kā to izdarīt pašam arī tad, ja nav priekšzināšanu par nozari, kurā darbojas uzņēmums, kas izdevis šīs akcijas.

Jāatgādina, ka "Delfi Bizness" katru otrdienu piedāvā jaunu raidījuma "Nākotnes kapitāls" sēriju, kurā AS "Delfi" valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs kopā ar neatkarīgo personīgo finanšu un investīciju ekspertu Kasparu Peisenieku spriež par to, kā pareizi investēt naudu, lai audzētu kapitālu, un veic reālas investīcijas, mēģinot sasniegt pēc iespējas augstāku ienesīgumu. Raidījumu var noskatīties tikai "Delfi Bizness" abonenti.

Izvērtējot dažādu kompāniju akcijas un citas ieguldījumu iespējas, kā arī ietekmējošos faktorus, Konstantīns Kuzikovs divas reizes mēnesī investē 100 eiro (200 eiro ik mēnesi) no privātajiem līdzekļiem, tādējādi uzkrājot kapitālu, un pēc tam izvērtēs, kāds ir šo ieguldījumu ienesīgums, ļaujot "Delfi Bizness" lasītājiem sekot līdzi ieguldīšanas procesam, kā arī novērtēt, cik veiksmīgas bijušas investīcijas. Visus raidījumus atradīsi šeit. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!