Foto: Vida Press
Filmās, seriālos un arī fotogrāfijās esam raduši Lasvegasu redzēt kā nekad nerimstošo ballīšu un bezrūpīgās uzdzīves pilsētu. Lai arī tā tāda patiesi ir, tomēr tā aiz starmešu gaismām slēpj arī savu tumšo pusi. To melnbaltās fotogrāfijās iemūžinājis 46 gadus vecais ārštata video satura veidotājs Kurcs Frausuns, kurš Lasvegasā pavadīja savu medusmēnei.

Kā vēsta ''Vida Press'', kamēr Kurca sieva iepirkās, viņš fotogrāfijās uzņēma parasti krāšņās Lasvegasas tumšo pusi. Pats fotogrāfs par uzņemtajiem kadriem stāsta – viņš vēlējās iepazīt un atspoguļot turīgo un trūcīgo kontrastu pilsētā, kas pazīstama ar savu spožo naktsdzīvi un bezrūpīgajām ballītēm. Tuvējo apkārtni Kurts iemūžinājis melnbaltās fotogrāfijās.

Kādā no foto redzams bezpajumtnieks guļam uz ielas blakus savam sunim un ar roku rakstītai zīmītei, kas vēstī: ''Man ir jauna draudzene!!''

Foto: Vida Press

Citā drūmā kadrā jauns vīrietis raud un ir sāpēs saķēris savas krūtis. Kurcs teic, ka šis vīrietis raud salauztas sirds dēļ.

Foto: Vida Press

Nākamajā foto redzams, kā cilvēks guļ uz zemes zem vietējo izklaides vietu spožajām izkārtnēm.

Foto: Vida Press

Un šķiet, turpat netālu kāds cits vīrietis bez krekla guļ uz bruģa līdzās kartona alus kastei.

Foto: Vida Press

Spokainajās fotogrāfijās liela uzmanība pievērsta Lasvegasas iedzīvotājiem, no kuriem daudzi, šķiet, ir dziļi nelaimīgi un nebūt nebauda pilsētas tik pazīstamo ballīšu atmosfēru. Kurcs fiksējis skatu, kurā kāds vīrietis kā sastindzis cieši vēro divus baložus, kas knābā uz zemes esošās maizes drupatas.

Foto: Vida Press

Bet citā kadrā redzams vīrietis sejas aizsargmaskā, kurš saļimis uz zemes blakus pustukšai alus kastei. Šķiet – viņš snauž.

Foto: Vida Press

Kurcs teic, ka viņam bijis svarīgi iemūžināt to Vegasas pusi, kas tiek reti dokumentēta. ''Man daudz labāk patīk tvert pilsētas skaudro reālismu, nevis tūristiem piemērotākās ainavas. Es gribu redzēt un iemūžināt realitāti, lai arī cik nepatīkama tā būtu,'' Kurcs stāstījis ziņu aģentūrai ''Jam Press''. ''Esmu bijis dažādās pilsētās, un ikkatrā ir gan turīgā, gan nabadzīgā zona. Bet mani fascinēja tas, kā [Lasvegasā] iepretim viesnīcai, kur nakšņošana izmaksā 50 dolārus, atrodas cita, kurā nakšņošana maksā vairākus tūkstošus dolāru. Šeit cilvēki, kuri vienās vakariņās, aci nepamirkšķinot, notriec 200 dolāru, mij ceļu ar cilvēkiem, kuri šādu summu nopelna nedēļas laikā. Tā ir aizraujoša dihotomija,'' iespaidos dalījies Kurcs.

Kurcs ar sievu Lasvegasā bijuši jau agrāk, bet medusmēnesi nolēmuši svinēt tieši šeit, jo Kurca sievai pieder bizness, kuru bez uzraudzības nevar atstāt uz pārāk ilgu laiku. ''Mēs gribējām medusmēnesī doties tur, kur būs jautri un nedaudz mežonīgi, un tā arī bija,'' norāda Kurcs. Pilsētu, kas nekad neguļ, abi iepazinuši kopā, bet, kamēr mīļotā nodevās iepirkšanās priekam, Kurcs izmantoja līdzpaņemto kameru un iespēju iemūžināt Lasvegasas sarežģīto seju.

''Atpūta Lasvegasā bija jautrības pilna, bet fotogrāfijās redzams, kā tā var cilvēku ''aprīt''. Tā vienmēr ir izsalkusi, un ''pārtikas'' (cilvēku, tūristu – red.) piegāde ir neizsīkstoša. Katrā pilsētā ir bezpajumtnieki, bet šeit tas bija kaut kā savādāk. Likās, ka šeit viņu dzīve ir tumšāka. Visur valdīja nerimstoša steiga, un ik uz stūra norisinājās atklāti darījumi starp tiem, kas jebkādā veidā mēģina nopelnīt, un tiem, kas tikai vēlas izpriecāties,'' stāsta Kurcs un piebilst: ''Daudzi cilvēki, kuriem vaicāju, vai drīkstu viņus nofotografēt, domāja, ka es mēģinu viņus izmantot un pēc fotogrāfiju uzņemšanas prasīšu naudu, bet es, protams, to nedarīju.''

Tāpat daudzi bijuši neizpratnē, kāpēc gan Kurcs sava medusmēneša laikā vēlējies iemūžināt pilsētas skaudro pusi, bet fotogrāfs norāda – viņu laimīgu dara to mirkļu iemūžināšana, kuri, visticamāk, vairs nekad neatkārtosies. Un arī Kurca sievai nekas nebija pret, un viņai fotogrāfijas arī ļoti patīk.

Taujāts, kura no fotogrāfijām uz visu pārējo fona izceļas visvairāk, Kurcs izvēlas to, kurā redzams vīrietis, kurš skatās tieši kamerā. Vīrietis esot nepārtraukti atkārtojis, ka viņam pietrūkst viņa mammas, bet sūkstīšanos pārtrauca mirklī, kad Kurcs uzņēma kadru.

Foto: Vida Press
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!