Foto: Sven Arbet / DELFI
Neskaitāmi daudz lāsteku, pasakainas, dabas veidotas ledus figūras un simtiem sajūsmas pilnu noelsienu – tieši šādu ainu varēja vērot tie, kas 23. novembrī gadījās pie Valastes ūdenskrituma – augstākā ūdenskrituma Baltijas valstīs.

30 metrus augstais Valastes ūdenskritums, kas atrodas Igaunijas ziemeļaustrumos, ir mūsu kaimiņvalsts nacionālais simbols. Leģenda vēsta, ka Valastes upe ir mākslīgi izrakta, taču ūdenskritums ir dabas veidojums.

To, kā ūdens gāžas pār klinšaino sienu, kopš pagājušā gada var vērot no atjaunotas skatu platformas un kāpņu sistēmas. "Tūrisma Gids" jau vēstīja, ka iepriekšējā pastaigu taka ar skatu platformu bija celta 1999. gadā un drošības apsvērumu dēļ slēgta 2010. gadā.

Vispievilcīgākais ūdenskritums ir pavasarī un plūdu laikā, kad ūdens šaltis ir īpaši iespaidīgas, tomēr savs šarms šai vietai ir arī ziemas mēnešos, kad jūras aukstie vēji ar ūdens šļakatām parūpējušies par ledus skulptūrām kokos.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, arī "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!