Foto: Publicitātes foto
Trešdaļa Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka uzkrājumus nodrošinātām vecumdienām jāsāk veikt uzreiz pēc pilngadības sasniegšanas, liecina Luminor bankas aptauja*. Tikmēr realitātē aina ir citāda – iemaksas 3. pensiju līmenī iedzīvotāji aktīvāk sāk veikt vien pēc 40 gadu sliekšņa, savukārt 70 % aptaujāto līdzekļus pensijai neuzkrāj vispār. Tomēr, kā dalās Luminor eksperti, laikus uzsākot veikt uzkrājumus, pensijā ir iespējams aiziet pat ar vienu miljonu eiro.

Uzdod savu jautājumu šeit - mēs to nodosim tiešraides moderatoram.

"Papildu uzkrājuma veidošanu vecumdienām ir ieteicams uzsākt pēc iespējas jaunākā vecumā – jo agrāk līdzekļi tiek novirzīti pensijas uzkrājumam, jo vairāk izdosies uzkrāt. Pēc mūsu aplēsēm, savlaicīgi veicot iemaksas pensiju 3. līmenī, pensijā ir iespējams aiziet pat ar uzkrātu vienu miljonu eiro. Tomēr arī tad, ja līdz pensionēšanās vecumam atlicis nedaudz, nav par vēlu sākt veidot pensijas uzkrājumu," norāda Anželika Dobrovoļska, Luminor Pensiju produktu vadītāja.

Šī gada 1. decembrī pulksten 10.30 "Delfi" tiešraidē Luminor pensiju produktu vadītāja Anželika Dobrovoļska prezentēs Luminor Baltijas iedzīvotāju aptaujas rezultātus par pensiju uzkrājumu veidošanu, kā arī atbildēs uz jautājumiem, kādas vecumdienas var gaidīt tie, kas paļaujas tikai uz valsts nodrošināto pensiju un, vai sākot uzkrāt pensijai, piemēram, 40 gados, ir iespējams nodrošināt sev finansiāli labvēlīgas vecumdienas. Luminor ieguldījumu pārvaldes vadītājs Atis Krūmiņš skaidros, vai ir iespējams uzkrāt miljonu eiro līdz pensijas vecumam, kā tas būtu iespējams un cik gados būtu jāsāk krāt, kā arī cik daudz jāatliek, lai sasniegtu šo mērķi. Ar savu iedvesmas stāstu finanšu pratībā, kā piemēru citiem jauniešiem, dalīsies sabiedrībā zināmais influenceris un jūtūberis Edgars Fresh. Dalībnieki diskutēs, dalīsies pieredzē, izteiks prognozes, vērtējot iespēju uzkrāt vienu miljonu eiro līdz pensijas vecumam. Sarunu vadīs un diskusijā piedalīsies TV moderators Mārtiņš Spuris.

Vebināram – diskusijai tiešraidē varēs pieslēgties Delfi vai Luminor Latvija Facebook un Youtube profilos.

*Luminor bankas aptauja veikta 2021. gada novembrī sadarbībā ar pētījumu aģentūru Norstat Latvia, katrā no Baltijas valstīm aptaujājot 1000 respondentu vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!