Foto: Publicitātes foto

Tūristu iecienītais Lietuvas kūrorts Palanga atrodas vien pāris stundu brauciena attālumā no Rīgas, un decembrī tā var kļūt par izcilu brīvdienu galamērķi. Pilsēta ir ne tikai ietērpusies krāšņā svētku rotā un izdaiļota ar vizuļojošām lampiņām, bet saviem apmeklētājiem arī piedāvā plašu Ziemassvētku pasākumu un izklaižu programmu.

Piektdien, 3. decembrī, svinīgā ceremonijā tika iedegta Palangas centrālā egle (attēlā). Tā atrodas tieši blakus nesen renovētajai Kūrmājai, kas šomēnes būs viena no galvenajām pasākumu norises vietām.

Visa mēneša garumā Kūrmājā notiks brīnišķīgi koncerti, teātra izrādes, kino vakari, kā arī radošās darbnīcas un dažādas izglītojošas svētku aktivitātes. Plašajā izklaižu klāstā sev kaut ko tīkamu atradīs gan rūdīti kultūras gardēži, gan arī ģimenes ar bērniem.

Ziemassvētku melodijas Kūrmājā

11. decembrī Kūrmājā ar koncertu "Satiksimie" uzstāsies trīs lietuviešu skatuves dīvas Rūta Ščiogolevaitė, Vaida Genytė un Aistė Pilvelytė. Mākslinieces ir apvienojušās unikālā mūzikas projektā, un tiek solīts, ka klausītāji tiks iegremdēti reibinošā melodiju pasaulē. Koncertā izskanēs gan populārākās Ziemassvētku dziesmas, gan arī pašu mākslinieču zināmākie hiti.

Savukārt 18. decembrī Kūrmāja pie sevis ciemos gaidīs ģimenes ar bērniem. Pasākuma apmeklētāji tiks priecēti ar koncertu "Pasaku Ziemassvētki", kurā stīgu kvarteta un pasaku stāstnieces izpildījumā izskanēs melodijas no populāriem baletiem.

28. un 29. decembrī klausītāju sirdis sildīs klasiskās mūzikas koncerti, bet 31. decembrī populārais mūziķis Donatas Montvydas kopā ar stīgu kvartetu pārsteigs ar unikālu performanci, kurā apvienosies klasikā mūzika un pops. Plašāka informācija par pasākumiem un biļetēm šeit.

Publicitātes foto

Palangas koncertzāle

2015. gadā klausītājiem durvis vēra Palangas koncertzāle, kas var lepoties ar interesantu dizainu, amfiteātra izkārtojumu, plašu ietilpību un izcilu akustiku. Svētku laikā to piepildīs virkne dažādu pasākumu, tostarp arī Ziemassvētku koncerts, baleta izrāde un humora šovs. Plašāka informācija šeit.

Radošās darbnīcas Dzintara muzejā

Krāšņais Dzintara muzejs ir viens no populārākajiem Lietuvas muzejiem, un tas var lepoties ar vienu no bagātākajām dzintara kolekcijām pasaulē. Muzeja dārgums ir pirms 50 miljoniem gadu dzintarā sastingusi ķirzaka, pasaulē zināmi vien daži līdzīgi atradumi. Pirmssvētku laikā muzejs saviem apmeklētājiem piedāvā piedalīties dažādās radošajās darbnīcās. Tā, piemēram, 11. decembrī visi interesenti varēs iemēģināt roku svētku pastkaršu darināšanā. Plašāka informācija šeit.

Vecīša rezidence Palangas peldbaseinā

Gan pilsētnieki, gan tūristi iecienījuši Palangas peldbaseinu, kas ir multifunkcionāla atpūtas un izklaides vieta ar baseinu, SPA centru un pirti, un pirmssvētku laikā tur varēs satikt arī Ziemassvētku vecīti.

5., 12., un 19. decembrī Palangas peldbaseinā savas durvis vērs Ziemassvētku vecīša brīvdienu rezidence. Gan lieli, gan mazi varēs klātienē satikt vecīti un ne tikai nodot viņam savu kāroto dāvanu sarakstu, bet arī pasēdēt viņam klēpī. Plašāka informācija šeit.

Publicitātes foto

Pastaiga pa gājēju ielu

Īstenu Ziemassvētku sajūtu šobrīd var noķert pastaigā pa Palangas galveno gājēju ielu – Jona Basanaviča ielu. Tūristu iecienītais maršruts, kas ved uz molu, ir bagātīgi izdaiļots ar gaismiņām, lampiņām un rotājumiem. Tāpat arī pilsētniekus un viesus priecēs ielu tirgotāji, ēdinātāji un tematiskas izklaides.

Sīkāku informāciju par visiem gaidāmajiem svētku pasākumiem, nakšņošanas iespējām un arī vietām, kur ieturēt gardu maltīti, iespējams uzzināt Palangas Tūrisma informācijas centra mājaslapā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!