Foto: Publicitātes foto

Krievijas autoražotājam "KamAZ" katastrofāli trūkst darbaspēka, tādēļ kompānija nolēmusi šo deficītu aizpildīt ar ekonomiskajiem migrantiem no Uzbekistānas, kā arī ar cietumniekiem. Kā medijiem paskaidrojis "KamAZ" vadītājs Sergejs Kogogins, tas saistīts ar pērn ieviestajiem Covid-19 pandēmijas ierobežojumiem, kad aptuveni divi tūkstoši darbinieku tika norīkoti attālinātajam darbam, tomēr pēc neplānotā "atvaļinājuma" daudzi darbā vairs nav atgriezušies.

No kopumā diviem tūkstošiem attālinātajā darbā norīkoto strādnieku "KamAZ" šobrīd zaudējis tūkstoti inženieru. Saistībā ar šo problēmu autoražotāja vadība nolēmusi personālu papildināt ar ekonomiskajiem migrantiem. Šobrīd "KamAZ" jau spējis piesaistīt 450 Uzbekistānas pilsoņus.

Tāpat "KamAZ" šobrīd izskata iespējas pie ražošanas konveijeriem norīkot ieslodzītos Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta programmas ietvaros. Autoražotājs iecerējis, ka tie darbinieki, kas tiks piesaistīti no ieslodzījuma vietām, varēs strādāt tur, kur nav nepieciešams augsti kvalificēts darbaspēks. "KamAZ" ražo dažādu paaudžu tehniku, tādēļ automobiļu montāžā noderēšot ne tikai migranti, bet arī cietumnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!