Foto: Facebook
Lietuviešu pilots Benedikts Vanags kopā ar savu portugāļu stūrmani Filipi Palmeiru piedzīvojuši iespaidīgu avāriju Dakaras rallija ceturtajā ātrumposmā, kas pārvilka svītru viņu cerībām uz augstu vietu šāgada rallijā.

"Dakara mums ir beigusies. Nebija informācijas par šķērsli trasē, kad braucām lielā ātrumā. Mums pašiem viss kārtībā. Mēģināsim saprast, kādu kļūdu pieļāvām. Filipi tajā nevainoju," savā "Facebook" profilā uzreiz pēc avārijas ierakstīja lietuviešu pilots.

"Kas tālāk? Tehnika ir jāizvāc no "kaujas lauka". Liksim "Melno vanagu" uz kājām". Izvilksim mašīnu uz ceļa, kur mūs sagaidīs servisa mašīna ar stingro sakabes āķi. Pēc tam notiks tālākā loģistikas plānošana," pēc pāris stundām raksta Vanags.

Pēc trešā ātrumposma Benedikts Vanags Dakaras rallija kopvērtējumā ieņēma 18. vietu, bet pēc ceturtā ātrumposma pirmā starpfiniša bija 19. vietā.

Dakaras rallija ceturtais ātrumposms izrādījās problemātisks daudziem, arī vadošajiem braucējiem. Piezemējoties pēc lēciena tramplīnā, Stefans Peteransels savam " Audi RS Q e-tron" pārsita radiatoru un salauza amortizatoru, un bija spiests gaidīt servisa mašīnu. Taču atšķirībā no Benedikta Vanaga francūzis sacīksti varēs turpināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!