Foto: Publicitātes foto

"Peugeot" un "Citroën" paātrina modeļu klāsta elektrifikāciju un no 2022. gada janvāra Eiropā savu "People Mover" piedāvājumu koncentrēs tikai uz pilnībā elektriskiem automobiļiem. Šis lēmums attiecas uz "Peugeot Rifter", "Traveller", "Expert Combi", "Citroën Berlingo" un "SpaceTourer".

"Lielākā daļa "Peugeot" un "Citroën" vieglo pasažieru automobiļu un 100% komerctransporta modeļu jau tagad ir pieejami pilnībā elektriski vai kā uzlādējami hibrīdi. 2021. gadā katrs sestais Eiropā pārdotais "Peugeot" bija elektrificēts un zīmols nodrošināja 3. vietu pilnībā elektrisko un uzlādējamo hibrīdu tirgus segmentā Baltijā. Elektrisko un hibrīdautomobiļu tirgus daļa turpina stabili pieaugt, un mums ir svarīgi būt gataviem straujai pārejai, pieaugot pieprasījumam pēc pilnībā elektriskiem transportlīdzekļiem," sacīja "Peugeot" un "Citroën" automobiļu Baltijas importētāja "Auto-Bon Baltic" izpilddirektors Andruss Kūss.

"Peugeot" un "Citroën" elektrifikācijas stratēģija ir vērsta uz modeļiem, kas piedāvā lielāku komfortu un lietošanas ērtumu, zemākas ekspluatācijas izmaksas un mazāku ietekmi uz vidi. "Peugeot" modeļu praktiskums un leģendārais "Citroën" komforts ir padarījuši tos augsti novērtētus savos segmentos un vairākkārt ieguvuši starptautisko Gada furgona titulu.

Papildu pilnībā elektriskajām versijām gan "Peugeot", gan "Citroën" nesen ir uzsākuši ar ūdeņradi darbināmu komercauto ražošanu, padarot tos par vieniem no pirmajiem pasaulē. "Peugeot e-Expert Hydrogen" un "Citroën ë-Jumpy Hydrogen" piedāvā autonomiju 400 km (WLTP ciklā) un uzlādes ātrumu tikai trijās minūtes. Furgonu kravnesība un kravas telpas ietilpība saglabājas tādi pati, kā iekšdedzes dzinēju un elektriskajām versijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!