Svētdien, 9. janvārī, Valsts policijas (VP) likumsargi Koknesē konstatēja automašīnu "Audi" braucam ar ātrumu 116km/h. Automašīnas vadītājs pēc policistu prasības apturēt transportlīdzekli sāka bēgšanu un tika aizturēts Jēkabpils novadā. Par notikušo sākts viens kriminālprocess un 11 administratīvo pārkāpumu procesi un piemēroti naudas sodi kopsummā par 3550 eiro, portālu "Delfi" informēja policijas pārstāve Dace Kalniņa.

Policisti Koknesē uz autoceļa Rīga-Daugavpils 100. kilometrā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h, konstatēja, ka automašīnas "Audi" vadītājs vada minēto transportlīdzekli ar ātrumu 116km/h. Pēc amatpersonu prasības apturēt transportlīdzekli vadītājs sāka bēgšanu un nepakļāvās likumsargu vairākkārtējām prasībām apstāties.

Bēgšanas laikā automašīnas vadītājs, nopietni apdraudot gan savu, gan citu ceļu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvību, dažuviet traucās ar ātrumu 191 km/h. Jēkabpils novadā automašīnai nomontējās riepa un transportlīdzeklis tika apturēts, bet autovadītājs turpināja bēgšanu skrienot, un pēc neilga laika policisti viņu aizturēja.

Policija piebilst, ka bēgšanas laikā vadītājs vairākkārtīgi radīja bīstamas un riskantas situācijas uz ceļa, tā, piemēram, Jēkabpilī šķērsoja dzelzceļa pārbauktuvi, degot aizliedzošajam sarkanajam luksofora signālam un apbraucot aizvērtu barjeru, un arī, veicot apdzīšanas manevrus, radīja traucējumus pretī braucošajiem transportlīdzekļiem.

Pārbaudes laikā likumsargi konstatēja, ka vīrietim ir spēkā transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums, kā arī viņš ir sēdies pie automašīnas stūres, būdams 1,23 promiļu reibumā. Par minēto faktu ir sākts kriminālprocess. Tāpat aizdomās par atrašanos narkotisko un psihotropo vielu ietekmē tika sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim nozīmētas ekspertīzes.

Par nepakļaušanos policistu vairākkārtējām prasībām apturēt transportlīdzekli, proti, bēgšanu automašīnas vadītājam piemērots naudas sods 2000 eiro un atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem. Par citu dažādu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošanu bēgšanas laikā, piemēram, ceļa zīmju "Iebraukt aizliegts" un "Šķērsli apbraukt pa labo pusi" neievērošanu, uzbraukšanu ceļa horizontāliem apzīmējumiem, kuriem uzbraukt ir aizliegts, agresīvu braukšanu un iepriekš tekstā minētajiem pārkāpumiem piemēroti naudas sodi kopsummā par 1550 eiro.

VP uzsver, ka vīrietis jau iepriekš ir nonācis likumsargu redzeslokā par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Viens no pēdējiem gadījumiem norisinājās šī gada 1. janvārī Aizkraukles novada Sērenes pagastā, kur 1986. gadā dzimušais kungs vadīja automašīnu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un būdams 0,51 promiles reibumā. Par šo faktu policijā tika sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!