Foto: Lauma Kalniņa/Svaigi.lv
Lai arī konkurence ir tiešām liela, mazie saldumu ražotāji Latvijā atraduši katrs savu "odziņu", ar kuru atšķirties un pievilināt pircējus. Veikalu saldumu plauktos pircēji arvien biežāk dod priekšroku našķiem, kas palīdz izvairīties no lielā bieda – cukura.

SIA "Caps! Chocolate" izvietojies Rīgā, projektā "Jaunā Teika", kur ir gan mazā ražotne, gan veikals un kafejnīca. Uzņēmums daudz strādā ar korporatīvajiem klientiem, un tā paspārnē top arī kolagēna un kukaiņu proteīna konfektes sadarbības partneriem. 

SIA "Positive Foods", kas darbojas ar zīmolu "Abra", Ozolniekos ir neliela ražotne, kur divatā strādā uzņēmuma īpašnieces Ilva Kavicka un Līga Kleina. "Abra" savu saražoto tirgū pozicionē kā dabīgus saldumus, turklāt liela daļa ir piemērota tieši tai sabiedrības daļai, kas meklē gardumus bez pievienota cukura.

Pavisam citu darbības modeli izvēlējies saldumu ražotājs "Premium chocolate", kas strādā ar zīmolu "Nelleulla chocolate", un 2021. gads tam ir bijis ļoti labs – viens no labākajiem uzņēmuma darbības vēsturē. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!