Kad Valsts policija ar CSDD publicē fotogrāfijas no tehniskās apskates reidiem uz autoceļiem un tajos redzami veci BMW ar atņemtām numurzīmēm par tostarp uzstādītu hidraulisko stāvbremzi, rodas jautājums – kāpēc šāda drifta sacīkšu ietaise ir koplietošanas ceļu BMW? Šo neziņu kliedējuši paši BMW braucēji – lai brauktu sānslīdēs pa koplietošanas ceļiem.

Internetā publicētajā video jaunieši nedēļas nogalē dodas no Rīgas uz Latgali kopīgā kolonnā, ko veido vairāki 90. gadu sākuma BMW 3. sērijas (E36 – rūpnīcas indekss) automobiļi, kas tautā saukti par "žurkām" un kas maksā vienu līdz trīs tūkstošus eiro.

Kopīgajā izklaides braucienā, kurā turp un atpakaļ esot aizvadīti aptuveni 600 kilometru, ceļš tika mērots sānslīdēs, tostarp izmantojot hidraulisko stāvbremzi tā saucamajam "iemetienam" jeb straujākas sānslīdes izraisīšanai.

Ņemot vērā, ka braukšanas sānslīdēs notika tandēmā, tad neiztika arī bez sadursmēm – ne tikai noslīdēšana no ceļa braucamās daļas, bet arī nākamā braucēja nepaspēšana nobremzēt līdz priekšā avarējušam. Paši jaunieši par šādām situācijām neraizējas, jau tā salauzto buferi pieskrūvē atpakaļ un brauc tālāk.

Atgādinām, ka pa koplietošanas ceļiem braukt sānslīdēs ir aizliegts, tā tiek traktēta kā agresīva braukšana, par ko pienākas sods no 70 līdz 280 eiro.

Video pilnā versija:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!