Jauniešu koris "Balsis" radījis nebijušu projektu, kura gaitā tapušas vienpadsmit kormūzikas skaņdarbu vizualizācijas cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem. Par to, kā radusies un kā tapusi šī ideja, trešdien, 9.februārī, raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Edgars Bāliņš runāja ar kora "Balsis" māksliniecisko vadītāju Intu Teterovski, Latvijas Nedzirdīgo savienības viceprezidentiem Brigitu Lazdu un Ivaru Kalniņu.

Katrs mūzikas video ir risināts kādā īpaši mākslinieciskā vizualizācijas tehnikā - 3D un kinētiskās tehnoloģijas, animācijas, zīmju valoda, subtitri, informatīvās grafikas u.c., kas ataino dziesmas dinamiku, ritmu, skaņas intensitāti, tādējādi palīdzot uztvert arī dziesmas emocionālo un saturisko līniju.

Raidījumā pirmizrādi piedzīvos Ineses Zanderes un Raimonda Paula dziesmas "Venta" vizualizācija, un turpmāk katru trešdienu līdz 16. martam "Delfi" kultūras sadaļā tiks publicēti divi jauni projekta video.

Ilgtermiņā šī projekta ietvaros tiks izveidota aplikācija, ar kuras palīdzību cilvēki ar dzirdes traucējumiem varēs pieredzēt visus mūzikā esošos žanrus, stilus un veidus – tie tiks pielāgoti katra klausītāja dzirdes uztveramībai, viedtālruņa vibrācijas funkcija palīdzēs labāk uztvert ritmu un austiņu lietošana samazinās apkārtējo trokšņu ietekmi.

Raidījuma jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!