Vai zini, kur Jelgavā atrodas Ezera vārti un kāpēc viens no Svētās Trīsvienības baznīcas torņa pulksteņa ciparnīcas skaitļiem ir apzeltīts? Šo un vēl daudz ko citu var uzzināt, izstaigājot aptuveni sešus kilometrus garu aizraujošu pastaigu pa Jelgavu un apmeklējot dažādus objektus. Maršrutu izstrādājuši Jelgavas reģionālā tūrisma centra speciālisti un tas pieejams visiem bez maksas kopš 8. februāra.

Maršrutā "Zināmais nezināmajā" iekļauti gan populāri, gan mazāk zināmi tūrisma apskates objekti. Kā norāda tūrisma centrā, šī ir vieglas grūtības pakāpes pastaiga, kas piemērota gan individuālai pilsētas iepazīšanai, gan ģimenēm ar bērniem – visa gada garumā. Pie katra maršrutā iekļautā objekta būs jāizpilda uzdevums, kas ļaus ieraudzīt pazīstamās vietas no cita skatu punkta un atklāt detaļas, kuras pazūd ikdienas steigā.

Maršrutā iekļauti 12 apskates objekti, tas ir aptuveni sešus kilometrus garš un tā veikšana aizņems līdz divām stundām. Maršrutu "Zināmais nezināmajā" bez maksas var lejupielādēt, nolasot aktivitātes QR kodu, kas pieejams tīmekļa vietnē www.visit.jelgava.lv. Turpat pieejama arī cita aktuālā informācija par apskates objektiem un atpūtas iespējām Jelgavā un Jelgavas novadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!