Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Dānijas hokeja izlase trešdien veiksmīgi debitēja olimpiskajās spēlēs, pirmajā Pekinas hokeja turnīra mačā negaidīti pieveicot Čehijas izlasi.

Par favorītiem uzskatāmā Čehijas izlase piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:2 (0:2, 1:0, 0:0).

Lai gan čehi pirmās trešdaļas laikā izpildīja 17 metienus pa Sebastiana Dāma sargātajiem vārtiem, viņi nonāca zaudētājos ar 0:2. Pirmos vārtus guva Markuss Lauridsens, kura raidītā ripa atsitās pret Vladimira Sobotkas nūju un nonāca Šimona Hrubeca vārtos.

Savukārt perioda turpinājumā savai komandai "bullīti" mazākumā nopelnīja Patriks Rasels. To meistarīgi izmantoja Franss Nīlsens, vispirms noguldot Hrubecu uz ledus, bet tad pārceļot ripu viņam pāri.

Čehijas izlase otrās trešdaļas ievadā parūpējās par spraigu ofensīvu, Romanam Červenkam ar spēcīgu metienu diezgan drīz panākot rezultātu 1:2. Taču spēles gaita izlīdzinājās pēc Ronalda Knota noraidījuma, un Dānijas izlase spēja panākt pietiekami līdzvērtīgu spēkošanos.

Spēles favorītiem trešajā trešdaļā gan bija vairākas izcilas vārtu gūšanas iespējas. Perioda ievadā Jans Kovāržs pēc Červenkas piespēles no aizvārtes trāpīja pa stabu. Savukārt spēles pēdējā minūtē, kad Čehijas izlase jau spēlēja ar sešiem laukuma spēlētājiem, stabu ar gandrīz precīzu metienu norībināja Tomāšs Kundrāteks. Tomēr dāņi veiksmīgi sagaidīja spēles noslēgumu, tās gaitā demonstrējot diezgan disciplinētu sniegumu.

Sebastians Dāms uzvarētāju vārtos atvairīja 39 no 40 metieniem, bet Hrubecs tika galā ar 15 no 17 dāņu raidījumiem pa vārtiem.

Otra šīs apakšgrupas spēle ievadīja Pekinas olimpisko spēļu turnīru. Trešdienas rītā Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) hokejisti ar rezultātu 1:0 pieveica Šveices izlasi.

Latvijas hokeja izlase dalību Pekinas olimpiskajās spēlēs uzsāks ceturtdien, kad pulksten 6.10 (pēc Latvijas laika) spēkosies ar Zviedrijas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!