Foto: Autogespot

Valsts ieņēmumu dienests (VID) izsolē jeb cenu aptaujā iegādei piedāvā "Ferrari 458 Italia Spider" superauto. Ienākumi par konfiscētā spēkrata jeb "valstij piekritīgās mantas" realizāciju tiks ieskaitīti valsts budžetā.

VID ikvienam interesentam piedāvā iespēju iegādāties 2014. gada izlaiduma "Ferrari 458 Italia Spider" rodsteru. Konfiscētajam spēkratam ir reģistrācijas apliecība un viena aizdedzes atslēga. Fotogrāfijās redzams, ka šim "Ferrari" ir arī tūninga kompānijas "Mansory" dizaina elementi. VID norāda, ka automobilis, kopš nonācis viņu rīcībā, ticis iedarbināts un ar to tika uzbraukts un nobraukts no evakuatora platformas.

Iegādes piedāvājumus interesenti varēja iesūtīt līdz 4. februārim un par uzvarētāju VID atzīs visaugstākās cenas piedāvātāju – vismaz līdz 11. februārim rezultāts vēl nav paziņots. VID norāda, ka ir veikusi šī "Ferrari" superauto tirgus cenas vērtējumu –, ja saņemtie piedāvājumi šo vērtību nepārsniegs, tad komisija lems par turpmāko rīcību.

Konkrētajam automobilim odometra rādījums ir 12 500 kilometru, liecina CSDD e-pakalpojumu publiskās datubāzes ieraksts par 2019. gadā veikto tehnisko apskati. Kopš tā laika jaunu ierakstu nav, tādēļ pa diviem gadiem iekrājies transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa parāds 1704 eiro apmērā (jeb 852 eiro gadā).

Eiropā lielākā lietoto automobiļu sludinājumu datubāze "Mobile.de" liecina, ka "Ferrari 458 Italia Spider" maksā no 140 tūkstošiem eiro. Savukārt šī modeļa spēkrats ar nobraukumu līdz 20 tūkstošiem maksā vairāk nekā 200 tūkstošus eiro.

Pēc portāla "Delfi" rīcībā esošās informācijas, šis "Ferrari" superauto konfiscēts kādam ASV pilsonību ieguvušam Semjonam, kuram Latvijā pieder vairāki nekustamie īpašumi un kuram bijušas nepatikšanas ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestu.

"Ferrari 458 Italia Spider" tika ražots periodā no 2011. līdz 2015. gadam. Itāliešu superauto ir aprīkots ar 4,5 litru atmosfērisko V8 motoru, kas attīsta 570 zirgspēku jaudu un 540 ņūtonmetru griezes momentu. No vietas līdz 100 km/h tas paātrinās 3,4 sekundēs un maksimāli sasniedz 320 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!