Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīra B apakšgrupas cīņas sestdien noslēdzās ar fantastisku Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) un Čehijas izlases dueli, pagarinājumā ar 6:5 (1:1, 2:1, 2:3, 1:0) uzvarot čehiem.

Šis zaudējums gan neliedza KOK komandai izcīnīt pirmo vietu B grupā. Trīs spēlēs tā izcīnīja septiņus punktus, automātiski iekļūstot ceturtdaļfinālā. Pārējām grupas komandām būs jāspēlē izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Jau piektajā minūtē Ņikita Ņesterovs teicami iesāka uzbrukumu, kura noslēgumā Vladimirs Tkačovs no kreisās malas izdarīja perfektu metienu, atrodot spraugu Simona Hrubeca sargātajos vārtos. Spēles turpinājumā čehi pārņēma iniciatīvu, un 13. minūtē viņi ieguva vairākuma. Tā realizācijai bija nepieciešamas 37 sekundes, kad Tomašs Kundrāteks izdarīja tālu un precīzu metienu.

Otrās trešdaļas vidū KOK hokejisti spēlēja lielajā vairākumā. Spēlējot pieci pret trīs krievi vārtus neguva, bet vairākumā tomēr viņi izcēlās ar precīzu metienu. Ņikita Ņesterovs spēcīgi raidīja ripu tuvējā vārtu augšējā stūrī.

Spēles 38. minūtē Dmitrijs Voronkovs pie laukuma apmales izdarīja sitienu ar elkoni Lukašam Sedlākam galvā, un tiesneši pēc video atkārtojuma noskatīšanās piesprieda 5+20 minūšu noraidījumu. 35 sekunžu laikā čehi guva divus vārtus, pēc precīzām kombinācijām precīzi metot Davidam Krejči un Mihaelam Spačekam.

Piecu minūšu vairākumā čehi vārtus vairs neguva, taču brīdi pēc tam Lukašs Kloks izcēlās ar teicamu metienu tālajā vārtu stūrī, panākot divu vārtu pārsvaru čehiem. Tiesa, spēle tikai uzņēma apgriezienus, un piecu minūšu laikā krievi atguva vadību. Kirils Semjonovs ar atkārtotu metienu no vārtu priekšas guva trešos vārtus savai komandai, tad Arsēnijs Gricjuks viens pret vienu apspēlēja vārtsargu, bet Andrejam Čibisovam 49. minūtē rikošets nāca talkā, lai panāktu rezultātu 5:4.

Pusminūti vēlāk Hika gan pamanījās rezultātu izlīdzināt, kad viņa piespēle gar vārtiem trāpīja vārtsargam pa kājsargu un ripa ielidoja vārtos.

Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 5:5, tāpēc uzvarētāja noskaidrošanai vajadzēja pagarinājumu. Tajā atkal pievīla KOK disciplīna, un čehi atkal guva vārtus vairākumā. Ļibors Sulāks vairākuma pēdējās sekundēs izpildīja precīzu metienu un izrāva savai komandai uzvaru.

Čehijas izlasei šī bija otrā uzvara trīs spēlēs, taču abi panākumi gūti pagarinājumā vai pēcspēles metienos. Krieviem neizdevās olimpisko spēļu grupu turnīru noslēgt ar trim uzvarām.

B grupā KOK uzvarēja ar septiņiem punktiem, Dānija ar sešiem punktiem ieņēma otro vietu, Čehija ar četriem punktiem ir trešā, bet Šveice ar 1 punktu palika ceturtajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!