Foto: Shutterstock

Vēstures un dabas skaistuma pārpilnajā Čehijā atrodas daudzi apbrīnas vērti dabas parki, satriecošas mazpilsētas un viduslaiku pilis. Ceļotājus no visas pasaules piesaista arī Čehijas brīnišķīgā daba un ūdens spēks. Piecus skaistākos Čehijas ūdenskritumus, kurus, starp citu, apbrīnot var visu cauru gadu, iesaka "Czech Tourism" pārstāve Marta Gržešaka.

Brīnišķīgā Adrspaha

Adrspahas klinšu pilsēta ir viens no populārākajiem tūristu galamērķiem Čehijā. Ir vērts to apmeklēt arī ziemā un apbrīnot iespaidīgos skatus bez tūristu pūļiem. Šajā gadalaikā ir atvērta tikai viena maršruta daļa, taču tu viegli nokļūsi tieši uz visinteresantāko vietu – Lielo ūdenskritumu, kas šalc zem ezera. Labos laikapstākļos var turpināt ceļu uz Teplices klinšu pilsētu, kur atrodas gleznaini ūdenskritumi Vlči gravā, Anenskes ielejas rezervātā un starp Hramovas laukuma klintīm.

Romantiskā Terēzes ieleja

Arī mākslīgajiem ūdenskritumiem ir īpašs šarms: piemēram, Stropnicas upes ūdenskritumiem Terēzes ielejā, Čehijas dienvidos (45 kilometrus uz austrumiem no Čehu Krumlovas). Katru ziemu ūdenskritums piesaista tūkstošiem ceļotāju. Tas atrodas skaistā parkā, kuru 18. gadsimta vidū pēc savas sievas Terēzes lūguma izveidoja grāfs Bukojs. Parkā ir vērts aplūkot arī romantiskus koka tiltiņus un citas nelielas celtnes.

Sudraba strauta ūdenskritumi

Uz rietumiem no Žulovas pilsētas, netālu no Polijas robežas, atrodas Niznerovas ūdenskritumi, zināmi arī kā Sudraba strauta ūdenskritumi. Tas ir populārs ekskursiju galamērķis Rihlebu kalnos. Kopējais kaskāžu augstums ir 14 metri. Līdz tiem ved asfaltēts ceļš, tāpēc pat ziemā tur var viegli nokļūt.

Foto: Shutterstock

Pastaiga līdz Mumlavas ūdenskritumiem

Maršruts no Harahovas līdz Mumlavas ūdenskritumiem ir tikai aptuveni divus kilometrus garš, tāpēc tas patiks arī ģimenēm ar bērniem. Ūdenskritums ir viegli sasniedzams pa zilo taku no Harahovas autoostas ar kājām, ar divriteni un ziemā ar distanču slēpēm.

Foto: "SMO Krkonoše" arhīvs

Černas Desnas ūdenskritumi Jizeras kalnos

Černas Desnas upes ūdenskritumi ir viens no Jizeras kalnu dabas brīnumiem, kas atrodas populārajā maršrutā no Desnas līdz Soušas dambim. Ejot pa sarkano taku gar Černas Desnas upi, var apbrīnot sliekšņus, klinšu pakāpienus, kaskādes vai ūdenskritumus, kas atrodas upes gultnē.

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!