Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) Bezceļu balvu pasniegšanas ceremonijā (FIA Off-Road Prize Giving) aizvadītajā nedēļas nogalē tika pasniegtas balvas par izciliem sasniegumiem 2021. gada sezonas laikā. Balva nominācijā "Best Organiser" – par vislabāk sarīkoto FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmu – tika pasniegta "RA Events" direktoram Raimondam Strokšam par pērn septembrī Rīgā sarīkoto FIA pasaules rallijkrosa čempionāta dubultposmu "Ferratum World RX of Rīga".

Šī kopumā ir jau ceturtā reize, kad Rīgā sarīkotais FIA pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") posms saņēmis augstāko Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) novērtējumu. Iepriekš par vislabāk sarīkoto "World RX" sezonas posmu Biķernieku trasē notikušās sacensības atzītas to pirmajā sarīkošanas reizē 2016. gadā, kam sekoja līdzvērtīgas atzinības arī par sarīkotajiem posmiem 2017. un 2019. gadā.

"Katras sacensības nes savus izaicinājumus," iesāk "RA Events" direktors Raimonds Strokšs. "Atskatoties uz 2021. gadu – šī mums visiem bija visnotaļ unikāla pieredze, jo apstiprinājumu par to, ka varēsim sarīkot sacensības saņēmām vasarā – vien pāris mēnešus pirms paredzētā sacensību norises datuma, turklāt, mums tika uzticēts sarīkot dubultposmu. Tajā brīdī sacensību rīkošanai nebija ne atbalstītāji un partneri, ne sacensību plāns. Apzinājāmies, ka nāksies pielāgoties un sadzīvot arī ar noteiktajiem Covid-19 ierobežojumiem. Un tomēr mēs riskējām, pieņēmām "World RX" rīkotāja piedāvājumu un uzsākām neatlaidīgu un smagu darbu, lai Latvijas rallijkrosa faniem sagādātu vēsturiski neaizmirstamas sacensības – vēl pēdējo reizi klātienē Rīgā vērot iekšdedzes dzinēju "Supercar" automašīnu burvību. Atgādināšu, ka 2021. gada sezona bija noslēdzošā, kad pasaules čempions rallijkrosā tika noskaidrots ar šādiem auto."

"Par spīti visiem izaicinājumiem un īsajam sarīkošanai atvēlētajam laika periodam, esam gandarīti, ka mūsu paveikto darbu ir novērtējusi Starptautiskā automobiļu federācija, pasniedzot apbalvojumu par vislabāk sarīkoto posmu! Šī balva ir pierādījums tam, ka vienots komandas gars un nesavtīgs darbs ļauj sasniegt sākotnēji neticamus mērķus. Vislielāko paldies jāsaka sacensību nosaukuma sponsoram – "Ferratum". Paldies Ceļu satiksmes un drošības direkcijai un tās pārvaldībā esošajai Biķernieku trasei, kā arī Latvijas Automobiļu federācijai. Paldies visiem mūsu partneriem, draugiem, palīgiem, iesaistītajiem dienestiem un manai "RA Events" komandai – jau vēlreiz ar savu padarīto darbu esam spējuši pārsteigt! Šī balva ir tiešs Jūsu pūļu rezultāts, un Jūsu pienesums sacensību norisē vēlreiz licis izskanēt Latvijas vārdam pasaulē, saistot to ar augstu kvalitāti un darba rezultātu, par kuru lepoties! Paldies Jums!" tā Raimonds Strokšs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!