Foto: Publicitātes foto

"Nissan" ir noteicis pārliecinošu virzību pretim ilgtspējīgai nākotnei un nostiprina savu pozīciju Eiropas tirgū, prezentējot sešu elektrificētu automobiļu modeļu klāstu, kas sagaidāms jau šovasar.

Pieņemot lēmumu neieguldīt "Euro 7" standartā vieglo pasažieru automobiļiem, "Nissan" no 2023. gada Eiropā vairs nelaidīs klajā nevienu jaunu vieglo pasažieru automobili, kas aprīkots ar 100% iekšdedzes dzinēju. Virzoties uz plānu ieviest jaunu mobilitātes laikmetu, "Nissan" paredz, ka līdz 2026. finanšu gadam 75% no zīmola pārdotajiem automobiļiem reģionā būs elektrificēti automobiļu modeļi, cerot sasniegt 100% apjomu līdz desmitgades beigām.

Šovasar tirgū nonāks hibrīda tehnoloģiju "Juke", jaunais "Qashqai" un jaunais "X-Trail" ar "e-Power" tehnoloģiju un 100% elektriskais "Ariya", kā arī elektriskais komercauto "Townstar" un modernizētais elektroauto "Leaf".

"Nissan Juke" hibrīda versija

"Nissan" kompaktā krosovera "Juke" hibrīda versija saglabās "Juke" personību un sniegs klientiem, kas interesējas par elektrisko braukšanu, visaptverošu ievadu elektrifikācijas pasaulē. "Juke" hibrīda spēka piedziņas versija apvieno atsaucīgu sniegumu un degvielas efektivitāti.

"Juke" hibrīda versija nodrošina integrētu autovadīšanas pieredzi, izmantojot multimodālu spēka pārvadu un viedu pārnesumkārbu, kas nodrošina pilnīgi elektrisku darbību vai apvienotu iekšdedzes dzinēja un elektromotora darbību. Nissan inovatīvā "e-Pedal Step" sistēma ļauj autovadītājam palielināt un samazināt braukšanas ātrumu līdz ļoti lēnai kustībai (aptuveni 5 km/h).

Jaunais "Qashqai e-Power"

Jaunais "Qashqai" iegūs "Nissan" unikālo "e-Power" spēka pārvada tehnoloģiju, piedāvājot pilnīgi jaunu braukšanas pieredzi.

Sistēma, ko pilnībā izstrādājis "Nissan", sniedz pilnīgi elektriska automobiļa vadīšanas pieredzi bez nepieciešamības automobili uzlādēt. Elektriskais motors novada jaudu visiem riteņiem, nodrošinot tūlītēju un lineāru paātrinājumu, savukārt nelielais iekšdedzes dzinējs uzlādē akumulatoru, esot ceļā.

Pilnīgi jaunais "X-Trail e-Power"

Pilnīgi jaunais "X-Trail" parādīs sevi kā ģimenes krosoveru no jauna skatu punkta. Tas būs aprīkots ar "Nissan e-Power" piedziņas mehānismu un "e-4orce" pilnpiedziņas vadības tehnoloģiju, kas tiek realizēta ar diviem elektromotoriem.
Foto: Publicitātes foto

Jaunais elektromobilis "Nissan Ariya"

Atzīmējot jaunu nodaļu "Nissan" ceļā uz elektrifikāciju, "Ariya" ir "Nissan" pirmais 100% elektriskais kupejas krosovers. Tas ir pirmais markas modelis, kuram izmantota "Nissan" izstrādātā "CMF-EV" platforma aliansei.

"Ariya" būs pieejama arī ar "e-4orce" tehnoloģiju, kas nodrošina jaudas un kontroles līdzsvaru. Divu motoru sistēmas nemanāmā jaudas sadale nodrošinās tūlītēju reakciju, gādājot par vieglu paātrinājumu dažādās autovadīšanas situācijās.

Elektriskais komercauto "Nissan Townstar"

Nākamās paaudzes "Nissan" 100% elektriskais vieglais komercautomobilis – pilnīgi jaunais "Townstar" – ir radīts tā, lai būtu uzticams, efektīvs un ilgtspējīgs automobilis, kas ir optimizēts, atbilstoši klientu pastāvīgi mainīgajām vajadzībām.

Balstoties uz sinerģiju un izmantojot alianses platformu, šis automobiļa modelis ir radīts, koncentrējoties uz efektivitāti un praktiskumu. Tas tiks piedāvāts ar pilnīgi elektrisku spēka pārvadu, kas atbilstoši WLTP kombinētajam ciklam nodrošinās 300 km sniedzamību ar vienu uzlādes reizi, kā arī vairāk nekā 20 modernas tehnoloģijas.

Modernizētais "Nissan Leaf"

Pasaulē pirmais plašam lietotāju lokam paredzētais elektroautomobilis "Nissan Leaf" uzsāka revolūciju un radīja paraugu mūsdienu elektriskajiem automobiļiem. Kopš tā laišanas klajā 2010. gadā visā pasaulē pārdoti jau vairāk nekā pusmiljons "Leaf" elektromobiļu, un nobraukti vairāk nekā deviņi miljardi kilometru, neradot ne grama kaitīgo izmešu.

"Nissan" attīstīja savu bagātīgo elektrisko automobiļu radīšanas pieredzi, pateicoties "Leaf", desmit izstrādes gadu laikā pilnveidojot sekmīgu formulu, kā elektroautomobiļus padarīt pieejamus ikvienam, un 2022. gada "Leaf" būs ar modernizētu dizainu un atjauninātām tehnoloģijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!