Foto: AP/Scanpix/LETA

Itālis Enea Bastianīni ("Gresini") svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta ceturtā posma - Amerikas "Grand Prix" - sacensībās "MotoGP" klasē.

24 gadus vecais Bastianīni, kurš triumfēja arī sezonas pirmajās sacensībās Kataras "Grand Prix", tika pie otrā panākuma šosezon, kas ļāva izvirzīties vadībā kopvērtējumā.

Otro vietu izcīnīja spānis Alekss Rins ("Suzuki Ecstar"), bet labāko trijnieku noslēdza austrālietis Džeks Millers ("Ducati Lenovo").

Ārpus labāko trijnieka palika Rina komandas biedrs un tautietis Hoans Mirs, kamēr piekto vietu ieņēma vicečempions Frančesko Banjaja ("Ducati Lenovo"). Tikmēr seškārtējais "MotoGP" pasaules čempions Marks Markess ("Repsol Honda") pēc iepriekšējā posma izlaišanas atgriezās ierindojoties sestajā vietā.

Pagājušās sezonas čempions francūzis Fabio Kvartararo ("Monster Energy Yamaha") bija septītais, "Pramac" komandas motosportisti spānis Horhe Martins un francūzis Žoans Zarko ieņēma attiecīgi astoto un devīto vietu. Pirmo desmitnieku noslēdza Maveriks Vinjaless ("Aprilia").

Pēc četriem posmiem līderis ar 61 punktu ir Bastianīni, otro vietu ar 56 punktiem ieņem Rins, bet trešais ar 50 punktiem ir Spānijas motosportists Aleišs Espargaro, kurš šajā posmā, ieņemot 11.vietu, palika ārpus labāko desmitnieka.

Šajā sezonā kalendārā paredzēts 21 posms un nākamais no tiem notiks pēc divām nedēļām Portimaunā, Portugālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!