Foto: Publicitātes foto

Jaudīgs, sportisks un grezns – tāds ir itāliešu superauto "Maserati MC20", kas jau no 29. aprīļa līdz 1. maijam savu Baltijas mēroga pirmizrādi piedzīvos izstādē "Auto 2022" Ķīpsalā. Šim ekskluzīvajam sporta auto priekšroku dod arī populārais futbolists Deivids Bekhems.

"Maserati" ir pazīstams ar sportiskiem luksusa sedaniem, kupejām un nu jau arī apvidniekiem, bet pēc ilgāka pārtraukuma klajā nācis arī ar tīrasiņu superauto "Maserati MC20". Šis modelis pēc ilgāka pārtraukuma seko īpaši retajam "Maserati MC12", kas 2004. gadā tika izgatavots uz "Ferrari Enzo" modeļa bāzes. Trīs dienas – no 29. aprīļa līdz 1. maijam – Ķīpsalā izstādes apmeklētājiem "Autobrava" ekspozīcijā būs unikāla iespēja apskatīt šo ātro, bet vienlaikus komfortablo auto ar tauriņspārnu veida durvīm.

"Maserati MC20" ir aprīkots ar trīs litru "V6 Nuttuno" benzīna turbomotoru – pirmo "Maserati" patstāvīgi izstrādāto spēka agregātu pēdējo vairāk nekā 20 gadu laikā. Tas attīsta 630 zirgspēku jaudu un 730 ņūtonmetru griezes momentu, ļaujot superauto no vietas līdz 100 km/h paātrināties 2,8 sekundēs un maksimāli sasniegt 328 km/h. "Maserati MC20" ir arī ļoti viegls – sver mazāk nekā 1500 kg.

Deivida Bekhema auto

Arī pazīstamais futbolists Deivids Bekhems "Maserati MC20" izvēlējies par savu superauto, kas viņa individuālajām prasībām tika pielāgots "Maserati Fuoriserie" programmas ietvaros. Bekhems savu spēkratu noformēja futbola komandas "Inter Miami CF" krāsās – rezultātā auto virsbūve ir glancēti melnā krāsā, kas papildināta ar matēti melniem akcentiem. Savukārt "MC20" logotipi un "Brembo" bremžu skavas ir nokrāsoti kontrastējošā pasteļtonī.
Foto: Publicitātes foto

Plāno arī elektrisko versiju

"MC" modeļa nosaukums nozīmē "Maserati Corsa" jeb "sacīkšu Maserati", savukārt skaitlis "20" apzīmē gadu, kurā tas pirmo reizi tika parādīts pasaulei.

"Maserati" ar savu flagmani "MC20" saista diezgan nopietnu nākotni – vēlāk šis superauto gaidāms arī tīrasiņu sacīkšu versijā un inovāciju laboratorijā top simtprocentīgi elektriskā versija, kas augstās veiktspējas itāliešu superauto ievedīs arī īpaši stingro ekoloģisko normu laikmetā.

Vairākas Baltijas mēroga pirmizrādes

No 29. aprīļa līdz 1. maijam Ķīpsalā varēs apskatīt virkni jaunumu – elektromobili "Nissan Ariya", krosoveri "Nissan Qashqai" un "Ford Mustang Mach-E", divvietīgo "Citroën Ami", "Škoda" jaunāko elektromobili "Enyaq Coupe iV" u.c.

Izstādē pirmo reizi Latvijā būs apskatāmi "Mercedes-EQ" elektriskie automobiļi: tehnoloģiju flagmanis – "Mercedes EQS", kā arī "EQA", "EQB" un "EQE".

Vēl Baltijas mēroga pirmizrādi piedzīvos jaunās paaudzes apvidus automobilis "Jeep Grand Cherokee" un "Renault" simtprocentīgi elektriskais "Megane E-Tech". Latvijas mērogā izstādē debitēs "Hyundai Nexo".

Brīvdienās – 30. aprīlī un 1. maijā – jaunākos spēkratus varēs iepazīt kopā ar auto ekspertu un žurnālistu Normundu Avotiņu.

Izstādē "Auto" aktuālo nozares piedāvājumu var iepazīt trīs tematiskajās ekspozīcijās: jauno automobiļu un komerctransporta sadaļā "Jauni auto", auto remonta instrumentu, servisa iekārtu, rezerves daļu, apkopes līdzekļu un aksesuāru sadaļā "Auto mehānika" un tūninga šovā "Auto Exotica".

Izstādi "Auto 2022" organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1", atbalsta bremžu tehnoloģiju ražotājs "Textar".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!