Foto: Publicitātes foto

Kārlis un Jānis Reišuļi svētdien "Zelta Zirgs" trasē Ķegumā otrajā braucienā ieņēma attiecīgi trešo un piekto vietu, noslēdzot pasaules motokrosa čempionāta posma ietvaros notiekošās Eiropas čempionāta sacensības EMX125 klasē otrajā un trešajā pozīcijā.

Jau ziņots, ka sestdien pirmajā braucienā brāļi svinēja dubultuzvaru, J.Reišulim apsteidzot brāli par 1,161 sekundi.

Savukārt otrajā braucienā ātrākais bija nīderlandietis Kass Falks, kurš par 16,5 sekundēm apsteidza itāli Feručo Canki, bet K.Reišuli – par 20,6 sekundēm. J.Reišulis, ieņemot piekto vietu, uzvarētājam zaudēja 29,7 sekundes.

Vēl 40 braucēju konkurencē Tomass Šaicāns ieņēma 17. vietu, Uldis Freibergs finišēja 19., Roberts Lūsis ierindojās 26. pozīcijā, bet Markuss Kokins noslēdza otro braucienu 35. vietā.

Posmā ar 45 punktiem uzvarēja Falks, otro vietu ar 42 punktiem ieņēma Kārlis Reišulis, kamēr Jānis Reišulis ar 41 punktu ierindojās trešajā pozīcijā. Šaicānam septiņi punkti deva 17.vietu, Freibergs ar sešiem punktiem izcīnīja 19. vietu, bet Lūsis un Kokins, paliekot bez punktiem, ieņēma attiecīgi 26. un 35.vietu.

Pēc trīs posmiem kopvērtējuma līderis ar 127 punktiem ir Falks. K.Reišulis ar 98 punktiem atrodas trešajā vietā, bet J.Reišulis ar 83 punktiem atrodas par vienu vietu zemāk. Freibergs ar 17 punktiem ierindojas 22.pozīcijā, kamēr Šaicāns ar septiņiem punktiem ieņem 35. vietu.

Savukārt EMX "Open" klasē Ralfs Blūmfelds pirmajā braucienā ieņēma 27.vietu, otrajā braucienā ierindojās 24. pozīcijā, noslēdzot sacensības 26. vietā.

Svētdien notiks abi braucieni pasaules čempionāta MXGP klasē, kur startēts Pauls Jonass. Pirmais brauciens paredzēts plkst.plkst.14.15, bet otrais – pulksten 17.10.

Šosezon pasaules čempionātā paredzēti 20 posmi. "Zelta Zirga" mototrase pasaules čempionātu uzņem 13. reizi.

Pagājušajā gadā Ķeguma trasē notikušajās sacensībās Jonass ieņēma devīto vietu, kamēr uzvaru svinēja slovēnis Tims Gajsers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!