Foto: Zane Hovlanne
Esmu aizdomājusies par to, kas tieši cilvēkus stimulē doties ceļojumos, kur viņi smeļas iedvesmu, kurp doties, ko apskatīt, ko nogaršot... Un tad nu nāca atklāsme, ka tieši šis kaislīgās ceļotājas Zanes Hovlannes stāsts var kļūt par vienu no šiem iedvesmas avotiem. Kurš gan nevēlētos sēdēt laivā, kurai seko un ap kuru lēkā ap 50 delfīniem, kurš gan nevēlētos savām acīm piedzīvot vulkāna izvirdumu (turklāt gulēt tam blakus), noēsties neskaitāmi daudz tako un peldēties kopā ar jūras lauvām? Ikviens taču!

"Ceļot man paticis vienmēr. Bērnībā vecāki veda ceļojumos pa Eiropu, tad, protams, prioritāte nebija doties uz muzejiem vai baudīt vietējos ēdienus, bet gan izklaidēties – atrakciju parkos un pludmalēs. Kad studēju, vasarā devos strādāt uz ASV. Arī nākamo vasaru pavadīju turpat un, pienākot rudenim, sapratu, ka vēlos doties apskatīt Āziju," stāsta Zane Hovlanne.

Tā, lūk, viņa 22 gadu vecumā iegādājās mugursomu un devās prom uz pusgadu – ceļojuma laikā tika apskatīta Vjetnama un daudzas citas valstis, kā arī nodzīvoti trīs mēneši Austrālijā. Savukārt vēlāk sekoja ceļojums pa Eiropu, kurš bija liktenīgais – tā laikā Zane iepazinās ar savu vīru. Gadu vēlāk viņi kopā apskatīja Āziju. Bet tagad jau četrus mēnešus abi iepazīst Centrālameriku un Dienvidameriku.

Pastāsti vairāk par jūsu šī brīža ceļojumu. Vai tam jau ilgu laiku gatavojāties, vai tas tomēr bija spontāns lēmums?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!