Foto: Māris Morkāns

Latvijas Dabas fonds šī gada Ainavu tūres turpina ar jaunu ainavas un skaņas saspēles piedzīvojumu 7. maijā, Rīgā, Juglas pusē. Šī ainavu tūre ir veltīta Latvijas Dabas fonda Gada dzīvotnei – pilsētai, un tajā kopā ar ekspertiem tiks atklāta dabas daudzveidība, kas slēpjas urbānajā vidē.

Latvijas Dabs fonds "Tūrisma Gidam" pavēstīja, ka pārgājienā būs iespējams iepazīt Juglas kultūras un industriālo mantojumu – veco dzelzceļa tiltu, ko kādreiz izmantoja kūdras pārvadāšanai, skatu uz Ķīšezeru un Jaunciema dabas liegumu, Hirša villu, tekstilrūpnīcas "Rīgas audums" teritoriju, ūdenstorni, pilsētas pļavas Juglas promenādes nogāzē, Strazdmuižas parku, Juglas ezeru un kanālu, Liepu aleju un Bonaventuras muižu.

Ainavas un tajā mītošo dabas daudzveidības un kultūrvēstures stāstu stāstīs Latvijas Dabas fonda eksperte, botāniķe Rūta Sniedze – Kretalova, dzīvās dabas un putnu entuziasts, aktīvs putnu vērotājs Ruslans Matrozis, kā arī ornitoloģe Ilze Priedniece, projekta "LIFE GoodWater IP" koordinatore Latvijas Dabas fondā.

Ainavu tūres noslēgumā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā pie krodziņa "Priedes krogs" spēlēs dziedātājas Anetes Porgas duets. Visi tūres dalībnieki bez maksas tiks cienāti ar siltu "Priedes kroga" zupu.

Dalība Ainavu tūrē – bezmaksas, taču iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta. Tūres dalībnieku skaits ir ierobežots, un pieteikšanās anketa pieejama šeit.

Plānotais Ainavu tūres ilgums ir 5,5 stundas, kuru laikā būs jāpieveic aptuveni astoņi kilometri. Nepieciešamības gadījumā pēc tūres uz tās sākumpunktu dalībniekus aizvedīs autobuss.

Pulcēšanās Ainavu tūres pārgājienam paredzēta 7. maijā no pulksten 10.30 (tikšanās pie Juglas Dzelzceļa stacijas), bet pārgājiena sākums plānots pulksten 11.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!