Piektdien, 29. aprīlī, ap pulksten 19.30 Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes amatpersonas Limbažu novada Liepupes pagastā, uz autoceļa Kocēni - Limbaži - Tūja (53. km), pamanīja "Suzuki" markas motociklu, kura vadītājs ārpus apdzīvotas vietas ievērojami pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Minētajā ceļa posmā ir noteikts maksimālais atļautais braukšanas ātrums 90 km/h. Vīrietis šajā posmā vadīja transportlīdzekli ar 187 km/h lielu ātrumu.

Par notikušo policija uzsākusi administratīvā pārkāpuma procesu pēc Ceļu satiksmes likuma 55. panta, proti, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 km/h ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas. Par šādu pārkāpumu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 360 līdz 480 eiro, un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz sešiem mēnešiem.

Konkrētajā dienā uz autoceļa A1, Vidzemes reģiona policijas pārvaldes apkalpojamā ceļa posmā, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu kopā pieņemti deviņi administratīvā pārkāpuma lēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!