Foto: Publicitātes foto

Kā "Tūrisma Gidam" sacīja Aizkraukles novada pašvaldības pārstāvji, koknesieši maiju saista ar Sama modināšanas svētkiem, kuros, pēc upes dziļumā pavadītas garas ziemas, Daugavas dižākais iemītnieks tiek modināts ar lustēm un aktivitātēm visas dienas garumā. Šogad tradicionālie svētki norisināsies 14. maijā.

Svētku laikā no paša rīta rosība sāksies ar pavasara gadatirgu Parka ielā, Blaumaņa ielā un Kokneses parkā. Laukumā pie strūklakas "Fauna galva" un pie skulptūras "Mūžībai" ar mūzikas skaņām svētku galveno varoni Samu modinās novada pašdarbnieku kolektīvi.

Tradicionālais Tvīda brauciens jeb retro tērpu un velosipēdu parāde tiks ieskandināta Blaumaņa ielā 5. Sākot no pulksten 10 notiks Tvīda brauciena reģistrācija, antīku lietu un grāmatu tirdziņš, radošās darbnīcas un vēsturisko ainiņu izspēlēšana ar improvizatoru Kasparu Brūveli.

Tvīda brauciens pulksten 12 sāksies Blaumaņa pagalmā un noslēgsies Kokneses viduslaiku pilsdrupās, kur norisināsies dalībnieku apbalvošana un fotografēšanās.

Kokneses viduslaiku pilsdrupās visas dienas garumā darbosies virtuālās realitātes piedzīvojumi sadarbībā ar SIA "Jinns" komandu, kuri sarūpējuši stilizētu, vēsturisku Kokneses pils tūri "Ceļojums laikā un telpā". Tāpat pilsdrupās apskatei būs pieejams Moku kambaris.

Kokneses luterāņu baznīcā pulksten 14 uzstāsies Aizkraukles novada vokālie ansambļi. Pulksten 15 tiks dots starts auto orientēšanās sacensībām "Brauc modināt Kokneses Samu!", kas šogad norisināsies pirmo reizi.

Dalība sacensībās iespējama tikai ar iepriekšēju pieteikšanos līdz 11. maijam. Auto orientēšanās dalībnieku apbalvošana paredzēta pulksten 20.30 Kokneses viduslaiku pilsdrupu priekšpils teritorijā.

Lai godinātu un iepriecinātu svētku gaviļnieku Samu, pulksten 19 Kokneses viduslaiku pilsdrupās muzicēs Mārcis Auziņš ar koncertu "Lielā plūsma". Svētku noslēgumā pulksten 22 Kokneses estrādē norisināsies zaļumballe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!