Arvīda Levana vārdā nosauktajā mototrasē Apē svētdien, 8. maijā, pulcējās pašmāju un ārvalstu ātrākie braucēji, lai sadalītu Latvijas motokrosa čempionāta 2. posma punktus un cīnītos par "Vaidavas kausu". MX1 klasē abos braucienos nepārspēts palika Kārlis Sabulis, kļūstot par posma uzvarētāju un lielā "Vaidavas kausa" ieguvēju, informēja Latvijas Motosporta federācija.

Prestižajā MX1 klasē abos braucienos pirmo vietu izcīnīja "MX Moduls" komandas pārstāvis Kārlis Sabulis, kurš otro gadu pēc kārtas Apē izcīnīja arī "Vaidavas kausu", ko pasniedz MX1 klases uzvarētājiem. Otrais summā bija igauņu motobraucējs Gerts Krestinovs, savukārt trešo vietu posmā sasniedza Tomass Šileika (MX Druvas). Pie starta barjeras otrajā braucienā stājās arī septiņkārtējais "Vaidavas kausa" uzvarētājs Tanels Leoks, kurš finišēja otrais, taču 0 punkti pirmajā braucienā neļāva titulētajam igaunim pacīnīties par godalgotu vietu divu braucienu summā un kāroto "Vaidavas kausu", kas viņam būtu jau astotais.

"Nevarēja atslābt, bija smagi. Grūtākais bija nezaudēt uzmanību, fokusu. Otrajā braucienā man bija divas opcijas – vai nu Tanelam braukt uzreiz garām, vai nu pabraukt aiz viņa. Izdomāju, ka labāk ātrāk viņu apdzīšu, kamēr esmu svaigs. Esmu priecīgs, ka tieši Tanels bija aiz manis, kas deva to fokusu, lai noturētu pirmo pozīciju," pēc uzvaras prieku neslēpa Sabulis.

MX2 klasē līdzīgi kā pirmajā posmā Aizputē, uzvarēja Toms Macuks ("Rodeo MX"), pēc aizvadītajiem diviem posmiem nostiprinoties Latvijas čempionāta kopvērtējuma tabulas līderpozīcijā. Divu braucienu summā 2. vietu izcīnīja Kārlis Alberts Reišulis ("VV Moto Racing Team"), bet trešais palika Edvards Bidzāns.

"MX2 Juniori" ieskaitē uzvaras laurus plūca lietuvietis Ugņs Liulis, aiz sevis uz otrā un trešā goda pjedestāla pakāpiena atstājot latviešus Daniilu Kuzminu (Mārupes AMK "Bieriņi") un Ralfu Riteru ("Rambas R"). Bez pārsteigumiem noslēdzās "MX125 "klases abi braucieni, kuros pārliecinoši ātrākais bija Jānis Mārtiņš Reišulis no "KTM Motofavorīts" komandas. Tomass Šaicāns ("Rodeo MX") izcīnīja posma otro vietu, bet Roberts Lūsis ("Motokurzeme") divu braucienu summā ieguva 3.vietu.

MX85 klasē visu goda pjedestālu ieņēma Igaunijas braucēji. Uzvarēja Gregors Kūsks, otrais palika Traviss Leoks, trešo vietu izcīnīja Janmartens Paju. MX85B klases kopvērtējumā uzvara tika Lukasam Leokam no Igaunijas, 2. vieta Tomam Dankertam (Mārupes AMK "Bieriņi"). Trešais palika - Artūrs Vinters (Jāņa Vintera Moto Team Riga).

Viskuplāk šajā Latvijas čempionāta posmā bija pārstāvēta "Amatieri OPEN" klase, kurā kopumā pie starta barjeras stājās 73 braucēji. Atsevišķi 450 cc klases motociklu ieskaitē nepārspēts palika Leons Kozlovskis ("MX Ādaži"), posma sudraba medaļu kaklā kāra Grigorijs Laguta no "KTM Motofavorīts", bet Krists Zicmanis ("Race ON") izcīnīja 3.vietu. 250 cc ieskaitē uzvarēja Markuss Daniels Jauntirāns ("Motosports Racing Team"), otrais palika Mārtiņš Aleksandrovičs ("MX Moduls"), trešo vietu izcīnīja Ansis Anševics ("Rodeo MX").

Nelielu sensāciju sarūpēja dvīņubrāļi Daniels un Bruno Lielbārži, kuri triumfēja blakusvāģu ieskaitē. Jaunie sportisti aiz sevis atstāja pasaules čempionātā startējošos Gertu Gordejevu/Kasparu Stupeli un pasaules čempionātu medaļniekus, sporta veterānus Māra Rupeika/Kaspara Liepiņa ("MX Moduls") ekipāžu.

Kvadriciklu jeb "QOpen" klasē ūdeni saduļķoja Valērijs Kuzmins (Gulbenes Moto), kurš bija nepārspējams abos braucienos un tādejādi pēc diviem no pieciem posmiem Latvijas čempionāta kopvērtējuma tabulā izvirzījies līderpozīcijā. Otrais palika Reinis Bicāns (JTSC Eriņi), bet trešo vietu izcīnīja divkārtējais Latvijas čempions Matīss Pelēvics (Rodeo MX), kurš pirms Apes posma bija čempionāta kopvērtējuma līderis.

Nākamais jeb trešais Latvijas motokrosa čempionāta posms paredzēts 5. jūnijā, kas notiks Dobelē "Ceļa Ēzeļa" trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!