Foto: Aigars Štāls
Liepājā Peldu ielas galā pēc atjaunošanas atkal pilsētas vidē ir atgriezies vides objekts "Bungas". Instruments novietots ne gluži tajā pašā vietā, kur tas atradās pirms demontāžas, bet netālu – agrākās puķu dobes un vēl senāk bijušās strūklakas vietā.

Kā "Tūrisma Gidu" informēja Liepājas Komunālā pārvalde, "Bungas" ir viens no vides objektiem, kas izceļ Liepājas kā muzikālas pilsētas tēlu. Jaunajā vietā netālu no šīs kompozīcijas atrodas grupai "Līvi" veltītais "Spoku koks".

Uz šejieni no Zivju ielas ir plānots pārvest un gar gājēju ceļu virzienā uz estrādi novietot arī "Mūziķu slavas aleju" – betona pamatnēs iestrādātus Latvijā populāru mūziķu plaukstu atlējumus bronzā.

Vdes objekts "Bungas" sākotnēji Peldu ielas galā uzstādīts 2006. gada augustā, festivāla "Liepājas dzintars – 30" laikā. Autors, metālmākslinieks Reinis Kuncītis bungu un šķīvju komplektu vispirms izveidoja no kartona 1:1 mērogā, lai novērtētu, kā tas izskatīsies dabā, pēc tam izkala un samontēja oriģinālu no nerūsējoša spodrināta tērauda.

2020. gada maijā, uzsākot koncertestrādes "Pūt, vējiņi!" pārbūvi, "Bungas" demontēja, lai nodrošinātu piekļuvi būvobjektam un novērstu iespēju nejauši sabojāt pašu metālā veidoto kompozīciju. Divu gadu laikā Kuncītis un viņa komanda ir veikusi "Bungu" detaļu tīrīšanu un atjaunošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!