Foto: Privātais arhīvs
Nereti dzirdēts viedoklis, ka pēc bērna piedzimšanas ceļošanai uz kādu laiku jāpieliek punkts, jo tas ir neērti, apgrūtinoši un tam nepieciešama nopietnāka plānošana, ņemot vērā bērna vajadzības. Uzrunājām piecus vecākus, kas dalījās pieredzē, un visi kā viens apstiprināja, ka ceļojums ar bērnu – tas ir iespējams!

Ievēro līdzīgu dienas ritmu


Kopīgie ceļojumi Zanes Strēles ģimenē ir visvairāk gaidītie un novērtētie kopā būšanas brīži, un viņu ceļošanas pieredze ir diezgan bagāta. "Mūsu ģimenē aug četri bērni, kas ceļojumu plānošanu padara diezgan izaicinošu, taču pat dvīņu ienākšana ne mirkli nav radījusi pārdomas – braukt vai nebraukt. Mēs cenšamies aizbraukt ceļojumā ar lidmašīnu visi kopā vismaz divas reizes gadā." Bērni pirmos ceļojumus piedzīvojuši divu līdz četru mēnešu vecumā. Zane stāsta, ka ar lielākajiem bērniem gan apceļojuši dažādas Eiropas pilsētas, gan atpūtušies kūrortos, taču atmiņā īpaši spilgti palicis ceļojums uz Bali, tādēļ šoziem plānots doties turp vēlreiz.

"Katrā bērna vecuma posmā svarīgi saprast, kas tev kā vecākam būs pieņemami un ērti. Daudzi saka, ka ceļojums ar bērniem nav atpūta, bet es tam nepiekrītu, jo mūsu labākie ceļojumi vienmēr bijuši tieši kopā," tā Zane. "Ja ģimenē aug viens bērniņš, uzskatu, ka ceļojuma galamērķim, ilgumam, formātam nav nekādu ierobežojumu. Viss atkarīgs no vecāku nervu noturības un spējas pielāgoties apstākļiem, ko prasa ceļošana ar bērnu. Es teiktu, ka ar diviem bērniem ir tas pats. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!