Foto: Publicitātes foto

Britu autoražotājs "Land Rover" prezentējis jaunās, jau trešās paaudzes "Range Rover Sport" apvidus auto modeli. Tā globālā pirmizrāde paliks atmiņā ar pasaulē pirmo braucienu augšup pa applūdinātu Kárahnjúkar dambja pārgāzni Islandē. Tas ir vislielākais šāda veida dambis pasaulē – ūdens pa to plūst ar intensitāti 750 tonnas minūtē.

Šis brauciens pirmo reizi tika pārraidīts ekskluzīvā prezentācijas pasākumā "Jaguar Land Rover" produktu izstrādes centrā Gaidonā, Lielbritānijā. Pie "Range Rover Sport" stūres atradās Džeimsa Bonda filmas kaskadiere Džesika Hokinsa. Jaunākajā "Land Rover" markas automobilim mestajā izaicinājumā jaunais "Range Rover Sport" demonstrēja iespaidīgu saķeri, vilkmi un stabilitāti.

Iepriekšējo pārbaudījumu laikā "Range Rover Sport" sasniedza rekordu, braucot kalnā Paikspīkā, īstenoja pirmo reģistrēto Arābijas pussalas Tukšā kvartāla tuksneša šķērsošanu un kļuva par pirmo auto, kas pārvarējis 999 pakāpienu akmens kāpnes uz Debesu vārtiem Ķīnā 2018. gadā.

Jaunais "Range Rover Sport" ir radīts uz "Land Rover" modernās pielāgojamās modulārās platformas (MLA-Flex). Spēka agregātu gammā ir divi sešcilindru palielinātas sniedzamības uzlādējamie jeb "plug-in" hibrīdi. Tie ļauj tikai ar elektrību nobraukt līdz pat 113 km un rada vien 18 g/km CO2 emisiju.

Jaunais 530 ZS V8 "Twin Turbo" motors ar dinamiskā starta funkciju (Dynamic Launch) piešķir mašīnai sporta auto veiktspēju, nodrošinot paātrinājumu līdz 100 km/h nieka 4,5 sekundēs. Klienti var izvēlēties no vieglā hibrīda jeb MHEV benzīna un dīzeļa "Ingenium" saimes motoriem. Savukārt, tā kā "Land Rover" turpina ceļu uz elektrificēto nākotni, 2024. gadā būs pieejama arī simtprocentīgi elektriskā versija.

Jaunais "Range Rover Sport" tiek piedāvāts "S", "SE", "HSE" un "Autobiography" komplektācijā. Savukārt "First Edition" būs nopērkams pirmajā ražošanas gadā, un tam varēs izvēlēties īpaši pielāgotu aprīkojumu.

Ar "Dynamic Air Suspension" sistēmu pirmo reizi ir ieviestas mainīgā tilpuma pneimatiskās atsperes, ar kurām ir aprīkoti pilnīgi visi jaunie "Range Rover Sport". Viedā sistēma paplašina balstiekārtas darbības diapazonu, mainot spiedienu pneimatiskajās atsperēs un nodrošinot tieši tādu komfortu un dinamisku vadāmību, kāda arī tiek gaidīta no "Range Rover Sport". Lai uzlabotu reakciju un laikus sagatavotos līkumiem, auto pārrauga ceļu sev priekšā, ņemot vērā "eHorizon" navigācijas datus.

Priekšējā paneļa centrā ir novietota "Pivi Pro" informācijas un izklaides sistēma ar izliektu augstas izšķirtspējas 13,1 collas skārienjutīgo ekrānu. Tā pārvalda visu – sākot ar navigācijas sistēmas un beidzot ar multimediju un auto iestatījumiem.

Jaunajā "Range Rover Sport" debitē adaptīvā bezceļa kruīza kontrole, kas sarežģītā apvidū palīdz vadītājam saglabāt vienmērīgu kustību atbilstoši ceļa segumam. Autovadītājs var izvēlēties vienu no četriem komforta iestatījumiem, un sistēma viedi pielāgo braukšanas ātrumu, pašam vadītājam ļaujot koncentrēties tikai uz stūrēšanu.

Līdztekus jaunajam "Range Rover" arī jaunais "Range Rover Sport" tiks ražots tikai Solihalas rūpnīcā Lielbritānijā, – vēsturiskajā "Range Rover" ražošanas mājvietā.

Jaunā modeļa piegādes pasūtījumus pieņems no maija beigām, un pirmie automobiļi Baltijas valstis sasniegs šā gada rudenī. Jaunā "Range Rover Sport" cena ir no 98 450 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!