Foto: Publicitātes foto

Iegādājoties jaunus motociklus, 2022. gada pirmajos četros mēnešos 39% gadījumu pirkumus izdarījušas juridiskas personas, turklāt palielinājies pieprasījums pēc motocikliem un skūteriem, kas darbināmi tikai ar elektrības palīdzību, liecina "Citadele Leasing" apkopotā informācija par motociklu pirkumiem Latvijā.

Motociklu tirgū pieprasījums pēc jauniem spēkratiem nav būtiski mainījies – jaunu motociklu iegādē 61% pirkumu reģistrēts privātpersonām un 39% juridiskām personām. Motociklus visbiežāk pērk, izmantojot savus līdzekļus, līzinga pirkumiem sastādot vien aptuveni 13% no visiem darījumiem, liecina dati par motociklu iegādēm 2022. gada pirmajos četros mēnešos.

Arvien lielāku interesi iedzīvotāji izrāda par tādiem braucamrīkiem, kas darbojas ar elektriskajām baterijām. Šogad šajā kategorijā iegādāti par 60% vairāk motociklu vai skūteru nekā šajā pašā laika periodā pērn.

Par iecienītāko motociklu zīmolu 2022. gada pirmajos četros mēnešos kļuvuši "Yamaha" un BMW ražojumi, aiz kuriem seko "Honda", KTM, "Husqvarna" un "Kawasaki". Iedzīvotāju vidū pietiekami populāri ir iegādāties arīdzan "Keeway", "Piaggio", "Triumph", kā arī "Ducati" motociklus vai skūterus.

"Pieprasījums motociklu tirgū joprojām ir stabils, šī gada pirmajos četros mēnešos līzingā iegādāti 55 jauni motocikli. Pavisam tirgū šajā laika periodā pārdotas 425 jaunas moto vienības," atklāj Pēteris Plaudis, "Citadele Leasing" vadītājs Latvijā.

Līdzīgi kā citus gadus, arī 2022. gada sākumā pārliecinoši populārākā motocikla krāsas izvēle ir melna, ko izvēlējušies 40% pircēju. Iecienītāko krāsu izvēļu trijniekā ir arī baltas un pelēkas krāsas motocikli, savukārt košo krāsu segmentā populārākā izvēle ir sarkanā – šādā krāsā spēkratu iegādājušies 10% pircēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!