Foto: Ventspils Komunālā pārvalde

Skulptūra "Puķu govs" tika atklāta 2012. gadā, un jau 10. gadu pēc kārtas tā katru sezonu – ziemā un vasarā maina savu tērpu atbilstoši gadalaikam. Otrdien, 17. maijā, uzsākta ziedu skulptūras ietērpšana vasaras ziedu tērpā, kuru rotās 8900 dažādu krāsu vasaras puķu, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Ziemā gotiņa tiek ietērpta 7000 LED lampiņās, pārtopot par mirdzošu gaismas skulptūru, savukārt vasarā tā iegūst krāšņu un ziedošu puķu tērpu. Gatavojoties vasaras sezonai, šodien ir uzsākti augsnes sagatavošanas un 8900 puķu stādīšanas darbi. Tās tērpu rotās 1700 dzeltenbrūnas samtenes, 6400 krāsainas leduspuķes rozā, baltos, sarkanos un rožainos ziedos, kā arī 800 tumši sarkanas saulrietenes.

Ventspilī vasaras tērpu ir ieguvušas arī pārējās figurālās ziedu skulptūras, piemēram, "Pīļu ģimene" Bērnu pilsētiņā, "Zaķu ģimene" pie Piedzīvojumu parka, "Māršu ģimene uz margrietiņas" Pārventā un "Mārītes" Ostas ielas promenādē, "Bobslejisti" Kuldīgas ielā pie Jaunpilsētas laukuma, "Zemūdens pasaule" pie Pludmales akvaparka un "Ziedu pulkstenis" Lielā prospekta un Kuldīgas ielu krustojumā. Pēc Puķu govs izdaiļošanas, vasaras tērpā tiks ietērpta arī "Basketbola bumba" pie olimpiskā centra "Ventspils" ieejas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!