Foto: Vida Press
No 17. līdz 28. maijam Francijas dienvidu pilsētā Kannās norit ikgadējais filmu festivāls. Jau desmito reizi turp devusies arī viena no populārākajām Krievijas influencerēm, aktrise Viktorija Boņa. Tomēr nedēļas nogalē skaistulei palūgts pamest kinofestivāla sarkano paklāju.

42 gadus vecā Viktorija Boņa ir viena no tām soctīklu zvaigznēm, kas allaž paudusi simpātijas pret Krievijas prezidenta Vladimira Putina realizēto politiku, tostarp nav arī nosodījusi Krievijas iebrukumu Ukrainā. Kad virkne rietumvalstu zīmolu agresoram piemēroja sankcijas, Boņa bija pirmā, kas demonstratīvi sagrieza dārgu "Chanel" zīmola somiņu, protestējot pret šī uzņēmuma klientu šķirošanu, proti, "Chanel" lūdz parakstīt dokumentu, ka viņu preces netiks nēsātas Krievijā.

Nu skaistules dzīvē vēl viena bēda – viņai palūgts nokāpt no kinofestivāla sarkanā paklāja, kur parasti dāmas fotogrāfu priekšā defilē īpaši smalkās kleitās. Parādīt savu zilo kleitu viņai izdevās, taču nākamās dienas pasākumā Boņai palūdza aiziet. Viņa bija ieradusies vīrieša tēlā un ar plakātu, kas vēsta: ja vīrieši dzemdētu bērnus, karu pasaulē nebūtu.

"Tā kā esmu likumpaklausīgs pilsonis, es arī aizgāju. Negribēju tur zagšus lauzties cauri, aizgāju ar paceltu galvu! Vienīgais viņu arguments bija tāds, ka šis plakāts varētu sagādāt pārāk plašu publicitāti," skaidro Boņa.

Kannu festivālā demonstrēja dokumentālo filmu "Mariupolis 2", kas tuvplānā rāda okupantu spēku nopostīto Mariupoli.

Sašutums par to, kāpēc Putina atbalstītāja vispār ieradusies Kannās, kinoļaužu sabiedrībā virmoja jau kopš ziņas, ka Boņa tur ir. Influencere atlidoja no Monako, kas ir viņas pastāvīgā mītnes vieta. Festivāla runasvīrs nespēja paskaidrot, kāpēc viešņu vidū ir arī Boņa.

To izdarīja pati influencere, "Instagram" vietnē rakstot, ka regulāri dodas uz Kannām – tur varot nokļūt ikviens, kas tiek akreditēts vai iegādājies biļeti, taču "ne visi tiek fotografēti modes žurnāliem".

Pamatojot savu klātbūtni uz sarkanā paklāja, Boņa raksta: "Esmu viesis, kuru aicina un kuru priecājas redzēt. Esmu mediju personība, modele, influencere, pat aktrise un mazliet arī TV raidījumu vadītāja. Domāju, ar to pietiek. Daudzreiz mani aicinājuši festivāla oficiālie sponsori, piemēram, "Chopard", bet pirmajā gadā mani akreditēja TV kanāls "Chick Monaco". Bet pats galvenais – man bija sapnis šeit nokļūt! Pirms daudziem gadiem uz savas vēlmju tāfelītes uzliku bildi no Kannām," vaļsirdīgi klāsta Boņa un priecājas, ka viņai uzmanību pievērsa arī Rietumu mediji.

Jau pēc tam, kad Boņai palūdza aiziet no saviesīgā pasākuma, viņa instagramā pauda: "Krievijas sieviešu vārdā saku: mūs tagad diskriminē. Tas, ka mani nelaida uz sarkanā paklāja, daudz ko izsaka. Es uzskatu, ka mums ir jāaizstāv savas tiesības! Vismaz lai uz mums neskatās nicīgi un mūs nevaino par to, par ko neesam atbildīgas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!