Foto: DELFI
Nedēļas nogalē – 27. un 28. maijā – Latvijas valsts mežu dabas parka Tērvetē Kurbada mežā notiks vērienīgās "Latvijas Meža dienas". Jau no pulksten 10 rītā parkā gaidīti lieli un mazi interesenti, lai atpūstos mežā, piedalītos izzinošās un aizraujošās aktivitātēs un izprastu jautājumus, kas saistīti ar meža nozari vairāk nekā 80 stacijās. Būs pārsteigumi lieliem un maziem! Dalība pasākumā ir bez maksas.

Pasākuma apmeklētāji varēs iepazīt koka izstrādājumu priekšrocības un plašās izmantošanas iespējas, apskatot no koka radītus funkcionālus priekšmetus – koka velosipēdus, dārza mēbeles, grīdas, durvis un pat koka mājas.

Tāpat praktisko darbu nianses varēs atklāt, vērojot zemes urbšanas, zaru šķeldošanas, malkas sagatavošanas, koku gāšanas, atzarošanas, sagarumošanas un citus paraugdemonstrējumus. Interesentiem būs iespēja vērot mašinizēto meža stādīšanu, zāģēt apaļkokus, atklāt modernāko motorzāģu pasauli, iejusties meža tehnikas – harvestera un forvardera – operatora amatā.

Foto: DELFI
Piektdien, 27. maijā, pasākuma norises vietā – Latvijas valsts mežu dabas parka Tērvetē Kurbada zemē – pulcēsies vairāk nekā 7 000 skolēnu. Dienas gaitā uz skatuves tiks sveikti AS "Latvijas valsts meži" (LVM) Meža stipendiāti, noskaidroti LVM Meža olimpiādes uzvarētāji, sveikti biedrības "Zaļā josta" konkursa "Tīrai Latvijai" laureāti, kā arī apmeklētāji varēs vērot triku meistaru ilūziju šovu.

Sestdien, 28. maijā, Kurbada zemē īpaši tiek gaidītas ģimenes ar bērniem. Šajā dienā gaidāma medību suņu parāde, briežu piebaurošanas paraugdemonstrējumi un Latvijas Kokzāģētāju čempionāta sacensības. Mazākos pasākuma apmeklētājus iepriecinās "Ričija Rū" uzstāšanās, savukārt vecāki un jaunieši novērtēs grupu "Skyforger" un "Līvi" uzstāšanos.

Plašāku programmu meklē šeit!

"Pasākuma ideja nāk no Skandināvijas, kur pozitīvā gaisotnē meža nozares profesionāļi tiekas un uzrunā sabiedrību izstādē "Elmia Wood". Ģimenes ar bērniem, jaunieši un seniori uz izstādi dodas kā uz svētkiem neatkarīgi no tā, kādi ir laika apstākļi. Izstādes dalībnieki ir gatavi stāstīt par savu kompāniju un produkciju gan profesionāļiem, gan sabiedrībai," par meža nozares grandiozā pasākuma ideju stāsta "LVM Rekreācija un medības" projektu vadītājs Normunds Namnieks.

"Latvijas Meža dienas" organizē AS "Latvijas valsts meži" sadarbībā ar Dobeles novada pašvaldību, Latvijas Meža īpašnieku biedrību, Latvijas Kokrūpniecības federāciju un biedrībām "Zaļās mājas" un "Zaļā josta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!