Foto: Vida Press

Leģendārās amerikāņu rokgrupas "Aerosmith" solists Stīvens Tailers pats brīvprātīgi devies uz rehabilitācijas klīniku, lai terapijas veidā tiktu galā ar narkotiku atkarību. Ilgus gadus Tailers bija atturībnieks, taču nesen gadījies "iekritiens", raksta "Page Six".

74 gadus vecais rokmūziķis piedzīvojis narkotiku atkarības recidīvu, tāpēc atkal devies uz rehabilitācijas klīniku, atklājuši viņa biedri grupā "Aersomith".

"Mūsu mīļais brālis Stīvens daudzus gadus ir strādājis pie atturības, taču pēc pēdējās operācijas sāpju novēršanas nolūkos viņš nesen piedzīvoja recidīvu. Viņš ir brīvprātīgi iestājies ārstēšanās programmā un šobrīd koncentrējas uz savu veselību," teikts grupas publiskotajā paziņojumā.

Kolēģi atbalsta Tailera ārstēšanos, tāpēc jūnijā un jūlijā plānotie koncerti Lasvegasā tiek atcelti, un septembrī tiks viesta lielāka skaidrība par koncertu datumiem. "Atvainojiet, ka esam sagādājuši neērtības tik daudziem, īpaši uzticīgākajiem faniem, kuri bieži mēro lielus attālumus, lai redzētu mūsu šovus," vēsta rokgrupa. "Aerosmith" piedāvā atmaksāt jau nopirkto biļešu vērtību.

1970. gadā dibinātās grupas līderis Tailers nekad nav slēpis, ka ir atkarīgs no alkohola un narkotikām.

1988. gadā grupas biedri viņu piespieda doties ārstēties un Taileram izdevās ilgus gadus dzīvot skaidrā. "Man bija vajadzīgi daudzi gadi, lai pārvarētu dusmas uz viņiem. Kamēr es tupēju klīnikā, viņi baudīja atvaļinājumu. Bet šodien esmu viņiem pateicību parādā par savu atturību," Tailers teica kādā intervijā 2019. gadā.

Viņš arīdzan pauda, ka narkotiku ietekmē viņa uzstāšanās bijušas ne parāk kvalitatīvas un tās ietekmējot viņa "patieso diženumu".

"Bijušas daudzas reizes dzīvē, kad vienkārši nespēju ar kaut ko tikt galā, un tad tā atkarība paceļ savu neglīto galvu. Pārējiem grupas puišiem nav tā," viņš izteicies.

Viņam bijuši vairāki iekritieni, bet pēdējos deviņus gadus līdz nesenajam atgadījumam mūziķis dzīvojis skaidrā. Dziedātājam ir arī citas veselības problēmas, piemēram, 2003. gadā diagnosticēts C hepatīts.

Tailers ir tēvs četriem pieaugušiem bērniem — Līvai (44), Miai (43), Čelsijai (33) un Tadžam (31). Kopš 2016. gada mūziķis tiekas ar savu bijušo personīgo asistenti Eimiju Prestonu. Viņš uzskata, ka slimības recidīvs nozīmē risku zaudēt tuviniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!