Foto: Latvijas Nacionālā dabas muzeja arhīvs
No 25. maija līdz 29. maijam Latvijas Nacionālajā dabas muzejā aplūkojama dažādo un interesanto augu izstāde "Kaktusi un citi sukulenti 2022". Pavasara beigas ir kaktusu ziediem bagātākais un krāšņākais laiks gadā, tāpēc izstādes apmeklētājiem būs iespēja tos aplūkot lepnākajā skatā.

Izstādē eksponēti vairāk nekā 400 dažādu sugu un šķirņu kaktusi un citi sukulenti. Aplūkojami gan litopši jeb dzīvie akmeņi, gan adēnijas jeb tuksneša rozes, gan par bīskapa cepuri sauktie kaktusi un daudzi citi sukulenti ar interesantiem un zīmīgiem nosaukumiem. Īpaši skaisti šobrīd zied adēnija jeb tuksneša roze Adenium obesum.

Kaktusi ir salīdzinoši viegli kopjama kultūra, tāpēc tos audzēt izvēlas aizvien vairāk cilvēku. Jāievēro vien daži ieteikumi – kaktusiem svarīgs ir labs apgaismojums, diennakts temperatūras starpība, kā arī vēsa un sausa ziemošana. Zemei jāpievieno daudz sīku šim nolūkam paredzētu akmentiņu, ar papildus mēslošanu aizrauties nav ieteicams, jo tieši akmentiņos ir kaktusiem nepieciešamie barības elementi.

Līdzās kaktusiem un citiem sukulentiem izstādē aplūkojamas fotokonkursa "Mans putns 2022" labākās fotogrāfijas. Vairāk informācijas par izstādes darba laiku un paredzētajiem pasākumiem vari atrast šeit.

Lūk, ieskats plašajā kaktusu un sukulentu dažādībā Latvijas Nacionālajā dabas muzējā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!