Foto: Dace Teibe
Garijam Rožkalnam izcīnot 2. vietu visjaudīgākajā sacensību motošosejas klasē – "Superbike" –, Igaunijā noslēdzies pirmais Baltijas čempionāta posms motošosejā.

21. un 22. maijā Igaunijas trasē "Porsche Ring", Pērnavā, notika motošosejas "Track day" un Baltijas čempionāta pirmais posms motošosejā, kas paralēli bija arī ieskaite Lietuvas, Latvijas, kā arī Igaunijas čempionāta posmam motošosejā. Kopumā tas pulcēja līdz pat 100 dalībnieku. Spraigā cīņā ar konkurentiem no citām Baltijas valstīm pieci Latvijas sportisti no sacensībām mājās devās ar godalgotām vietām, tostarp Garijam Rožkalnam izcīnot 2. vietu sacensību ātrākajā klasē "Superbike".

Paralēli čempionāta posmam pirmajā dienā visiem bija iespēja skatīties un piedalīties "CR Moto" organizētajā "Track day", kā arī piedalīties "Street" jeb ielas klases un retro motociklu klases sacensībās. Svētdien bija iespēja sekot līdzi bērnu motošosejas kausam "MiniGP".

Pretēji sacensību dienai, kad laiks visus lutināja ar siltu saulīti, sestdiena – treniņu diena – nebija viegla, jo bija vējains un vēss ar nelieliem nokrišņiem. Kopumā uz starta stājās ap 100 dalībnieki, no kuriem 18 bija Latvijas sportisti.

2. vietu visjaudīgākajā sacensību motošosejas klasē – "Superbike" – izcīnīja Latvijas sportists Garijs Rožkalns ("Bruno Moto"). Garijs Rožkalns jau iepriekš ir izcīnījis godalgotas vietas Baltijas čempionātā, kā arī uzrādījis labu rezultātus treniņos un sacensībās citviet. "Superbike" klases pirmo vietu ieņēma Lietuvas sportists Šarūns Plads, bet trešajā vietā palika Igunijas sportists Madis Vestels. Labus rezultātus uzrādīja arī citi Latvijas sportisti, kuri startēja "Superbike" klasē – Sergejs Paņevins ("Motoaplis") un Ivo Vinniņš ("SFRT Motorsports").

Visplašāk pārstāvētajā B1200 klasē 2. vietu izcīnīja Latvijas sportists Māris Grīviņš ("Road Racing Riga"). Starp 21 braucēju pirmo vietu ieņēma Igaunijas sportists Jarmo Kivi, bet trešo vietu – Jevgēņijs Lavrinenko. Tuvu godalgotajai vietai bija arī Latvijas sportists Kristaps Grietiņš, taču Kristaps bija veicis apdzīšanas manevru zem dzeltenajiem karogiem un viņam tika piespriests 20 sekunžu sods, kā rezultātā viņš ieņēma sesto vietu, ļaujot pakāpties par pozīciju augstāk savam komandas biedram Mārim Grīviņam, kurš bija finišējis kā trešais.

Godpilno 1. vietu "Superstock 600" klasē piecpadsmit dalībnieku konkurencē ar pārliecinošu uzvaru izcīnīja Latvijas sportists Gints Apinis ("Motoaplis"), otrā vietā ierindojās Somijas sportists Oli Kontinens, bet trešajā vietā palika Jonas Stankūns no Lietuvas.

C600 un C1000 klases sacensībās kopā bija 23 dalībnieki, kurā divas trešās vietas izcīnīja divi sportisti no Latvijas. C1200 klasē Gatis Grosgalis, bet C600 – Alfrēds Lazdiņš ("SFRT Motorsports").

Nākamais Baltijas čempionāta posms notiks Latvijā, Biķernieku trasē, šī gada 2. un 3. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!