Foto: Publicitātes attēli

Pēdējā laikā strauji attīstās cilvēku vēlme apvienot darbu ar atpūtu, proti, doties nelielā workation. Izvēloties darbīga atvaļinājuma galamērķi, noteikti jāapsver Lietuva, kurā attālinātais birojs var atrasties gan modernās koprades telpās, gan, piemēram, klostera klusumā. Par interesantākajiem piedāvājumiem "Tūrisma Gidu" informēja "Travel Lithuania".

Vieta, kur koncentrēties – birojs koku galotnēs

Tie, kuri vēlas apvienot darbu ar brīvdienām un kurus interesē Lietuvas neskartie meži, var iekārtot savu biroju koku galotnēs. Šādu iespēju piedāvā "Varena Treehouse" komplekss, kas atrodas tikai stundas brauciena attālumā no galvaspilsētas Viļņas, un ir īsta miera oāze.

Minimālisma stilā iekārtotajā koku mājiņās baudīt atpūtu no pilsētas dzīves kņadas varēs gan individuāli ceļotāji, gan pāri. Lauku vide un mežu skati palīdzēs koncentrēties veicamajiem uzdevumiem un vienlaikus mazinās stresu.

Foto: Publicitātes attēli

Lauku birojs visai darbinieku komandai

Lietuvas rietumos miera ostu var rast cilvēki, kas cenšas izbēgt no pilsētas un iegūt jaunu perspektīvu. "Farmers Circle" saimniecība piedāvā labiekārtotu biroju dabā, kurā vienlaikus var strādāt un pārnakšņot komadas līdz 45 cilvēkiem.

Saimniecībā pieejamas ne tikai tīras darba vietas produktīvitātei, bet arī dažādas ilgtspējīgas saimniecības aktivitātes. Viesi var doties ekskursijā pa 600 hektāru plašo kompleksu, kā arī piedalīties senču gatavošanas rituālos, kas, apvienojot uguni, dūmus un organiskas sastāvdaļas, rada izcilas garšas.

Foto: Publicitātes attēli

Attālinātais darbs ikoniskā baroka laikmeta klosterī

Pasaulē ir vien pāris simti klosteros esošu viesnīcu, un vienu no tām var atrast netālu no Lietuvas otrās lielākās pilsētas Kauņas. “Monte Pacis” klostera garīgā un mierīgā vide palīdzēs uzlabot koncentrēšanos, radošumu un ļaus atjaunot saikni ar sevi.

Viesnīcā pieejamas klasiskas baroka stila istabas, savukārt klostera viesu namā ir restorāns, kurā viesi var baudīt izsmalcinātas baroka maltītes un īstu mūku ražotu vīnu.

Foto: Publicitātes attēli

Produktīvs darbs pasaule klases SPA centrā

"Tech Spa" atrodas Lietuvas vēsturiskajā SPA kūrortā Druskiniekos, un tajā pieejami dabīgā minerālūdens avoti un dubļi, kas jau gadsimtiem ilgi izmantoti ārstnieciskiem nolūkiem. Vienlaikus te ir arī visas mūsdienu biroja ērtības, un šī vieta noteikti ļaus atgūt darba un ikdienas dzīves līdzsvaru.

Foto: Publicitātes attēli

Piejūras pilsēta emociju uzlādēšanai

Strādājot Lietuvas lielākajā piejūras pilsētā Klaipēdā, galvenā priekšrocība ir jūras tuvums, kas, iespējams, izskaidro, kāpēc tā tiek dēvēta par "attālinātā darba galvaspilsētu". Laiks pludmalē un svaigais jūras gaiss būs patīkama pārmaiņa pēc grūtas darba dienas.

"Light House" kopstrādes un kopdzīvošanas vieta, kas atrodas tikai četrus kilometrus no jūras, ir viena no Lietuvas izsmalcinātākajām kopstrādes telpām. Tajās ir valstī pirmās kapsulas vai dzīvokļa tipa naktsmītnes, mikrobiroji, kā arī meditācijas un konferenču telpas.

Foto: Publicitātes attēli
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!