Igauniju ir viegli sasniegt, neatkarīgi no tā vai ceļojo ar lidmašīnu, vilcienu, prāmi vai automašīnu. Piekrastei raksturīgie stāvkrasti, vēsturiskās celtnes un pilsdrupas, kā arī plašās dabas takas un, protams, salas – šie ir tikai daži iemesli, lai brīvdienas pavadītu Igaunijas mežos, ārēs un kultūrvēsturiskajā mantojumā.

Starp interesantākajām apskates vietām Igaunijā noteikti jāmin Tallina, kas ir vislabāk saglabājusies viduslaiku pilsēta Ziemeļeiropā. Tallinas vecpilsētu rotā gotikas stila ēku smailes, viduslaiku mājas ar sarkanu dakstiņu jumtiem un līkumainas, šauras ieliņas, ko ieskauj aizsargmūri.

Savukārt dabas mīļotāji mieru var meklēt mežos un purvos, jo to platība sedz aptuveni pusi valsts teritorijas. Meža platības ziņā Igaunija ieņem 4. vietu aiz Somijas, Zviedrijas un Slovēnijas, turklāt salīdzinoši nelielas iedzīvotāju skaits garantēs ļaus baudīt fantastiskās ainavas bez liekas kņadas.

Tāpat Igaunijas teritorijā ir vairāk nekā 2000 salu. Liela daļa no tām ir mazas un neapdzīvotas, tāpēc, ja esi putnu vērošanas, airēšanas, burāšanas vai makšķerēšanas entuziasts, varēsi viegli atrast attālu saliņu atpūtai brīvdabā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!