Foto: Publcitātes foto
4.jūnijā, Kuldīgā, Pārventas parkā norisināsies Kuldīgas velofestivāls, piedāvājot daudzveidīgu dienas un nakts programmu. Ikvienam aktīvās atpūtas cienītājam būs iespēja doties dažāda garuma – 25, 18 vai četru kilometru – dienas velobraucienos. Maršrutos būs pieturas, kurās pagatavot un degustēt veselīgas uzkodas un dzērienus, kā arī līdzdarboties dažādās fiziskajās aktivitātēs. Dienas un nakts braucieni ir bez sacensību nosacījumiem.

Pārventas parkā un Mārtiņsalā dienas laikā varēsi baudīt dažādas aktīvās atpūtas iespējas, piemēram, kāpšanu pa klinšu sienu, staigāšanu pa koku galotnēm, SUP mini tūres Ventā un daudz citas aktivitātes. Pašiem mazākajiem velomīļiem notiks jau tradicionālais DIP–DAP veloskrējiens. Asu sajūtu cienītājiem būs iespēja ļauties brīvam kritienam no senā ķieģeļu tilta, ko nodrošinās "Ropejumping.lv" komanda.

Velofestivāla ietvaros norisināsies 4. Latvijas tūrisma tirgus, kurā piedalīsies vairāk kā 10 tūrisma informācijas centri no Latvijas, lai popularizētu tūrisma iespējas novados un pilsētās, dalītos ar idejām par atpūtas iespējām šovasar.

Pasākuma laikā uzstāsies Liepājas pop roka skolas audzēkņu grupa "Apgrieztie krasti" un Kaspars Šīmanis, izpildot akustisko rokmūzikas programmu, savukārt pārējā laikā par muzikālo noformējumu rūpēsies DJ un pasākuma vadītājs Toms Grēviņš.

Nakts programma sāksies pulksten 21.30 Pārventas parkā, kur muzikālo noformējumu nodrošinās mūziķa un DJ apvienība "Saxo White".

Latvijā vienīgais velo nakts brauciens sāksies pulksten 23. Tas vedīs caur mežiem un mazapdzīvotām teritorijām 14 kilometru garumā un būs piepildīts ar pārsteiguma brīžiem. Pēc pusnakts Pārventas parkā norisināsies nakts balle, kurā pie dīdžeja pults būs Toms Grēviņš.

Par ēdieniem un dzērieniem dienā rūpēsies jauniešu PopUp kafe "VeloGarša", kafijas grauzdētava "Curonia", "Pankūku meistars" un Jūrkalnes mājas kafejnīca, kura siltu zupu un citas uzkodas nodrošinās arī nakts pasākuma laikā.

Plašāku informāciju un iespēju reģistrēties atradīsi Velo Kuldīga "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!