Foto: Shutterstock

No šodienas, 1. jūnija, Itālija pilnībā atceļ visus ar Covid-19 saistītos ceļošanas ierobežojumus, un ceļotājiem turpmāk vairs nebūs jāuzrāda negatīvs tests, pārslimošanas vai vakcinācijas dokumenti, ziņo portāls "Independent". Šādi ierobežojumi atcelti arī Vjetnamā, Horvātijā un Islandē un ceļošana uz šīm valstīm ir tāda, kāda tā bija pirms pandēmijas. Tiesa, masku lietošanas noteikumi Itālijā vēl ir spēkā līdz 15. jūnijam.

Saskaņā ar Itālijas Ārlietu ministrijas sniegto informāciju, FFD2 masku lietošana ir obligāta:

  • ieceļojot Itālijā ar lidmašīnu, prāmi, vilcienu vai autobusu;
  • sabiedriskajā transportā, ieskaitot komerclidojumus, prāmjus, starpreģionu vilcienus, autobusus, metro, automašīnas un taksometrus;
  • publiskās vietās iekštelpās, piemēram, teātros, koncertzālēs, kinoteātros, mūzikas klubos un sporta pasākumos, kas notiek iekštelpās;
  • apmeklējot veselības aprūpes iestādes.

Ministrija iesaka vienmēr līdzi nēsāt sejas maskas un pievērst uzmanību norādēm, kur noteikta to lietošana, atgādinot, ka bērniem līdz pieciem gadiem tās nav jāizmanto.

Digitālie sertifikāti – "Green Pass" un "Super Green Pass"–, kas apliecina, ka persona ir vakcinējusies vai atveseļojusies no Covid-19, Itālijā atcelta no 1. maija gandrīz visos gadījumos. "Super Green Pass" joprojām obligāta tiem, kas apmeklē slimnīcas un pansionātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!