Valsts policija otrdien, 31. maijā, ap pulksten 15.05 autoceļa Rīga - Daugavpils 26. kilometrā fiksēja automašīnu "Mercedes-Benz", kuras vadītājs pārsniedza ātrumu – vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, brauca ar 134 km/h. Transportlīdzekļa vadītājs, lai viņam netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma lēmums, policistam deva kukuli 20 eiro apmērā.

Fiksējot ātruma pārkāpumu, pēc policistu norādes transportlīdzeklis apstājās, un policists devās pie vadītāja noskaidrot steigas iemeslus, tomēr 1962. gadā dzimušais "Mercedes-Benz" vadītājs noliedza, ka būtu traucies tik lielā ātrumā. Tomēr jau mirkli vēlāk pēc policistu aicinājuma aplūkot video kamerā fiksēto ātruma pārkāpumu, atzina savu vainu un devās atpakaļ uz savu automašīnu.

Laikā, kad policists sniedzis šoferim apliecinājumu par to, ka administratīvā pārkāpuma lietas lēmums tiks nosūtīta uz vīrieša e-pasta adresi, autovadītājs izvilcis no kabatas 20 eiro banknoti un ielicis to zem lapas. Policists autovadītājam norādījis, ka par kukuļdošanu draud kriminālatbildība, par notikušo kukuļdošanas gadījumu informējis vadību un nogādājis automašīnas vadītāju Valsts policijas Ogres iecirknī.

Autovadītājam par ātruma pārsniegšanu piemērots 80 eiro liels naudas sodu, bet par kukuļdošanu uzsākts kriminālprocess. Par kukuļdošanu Krimināllikumā ir paredzēta atbildība – brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, probācijas uzraudzība, sabiedriskais darbs vai naudas sods.

Valsts policija atgādina, ka kukuļdošana ir nosodāma un nav pieļaujama. Turklāt viens šāds neapdomīgs solis var ietekmēt personas turpmāko dzīvi un ierobežot iespējas ieņemt noteiktus amatus. Tāpat policija uzsver, ka atļautā ātruma pārsniegšana ir bezatbildīga un pārgalvīga rīcība, kas var būt nāvējoša ne tikai pašam transportlīdzekļa vadītājam, bet arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!