Foto: Privātais ahīvs

Sicīlija kā tūrisma galamērķis cilvēkus vilinājusi vienmēr – tai ir bagāta vēsture, patīkams Vidusjūras klimats, ainaviski dabasskati un bagāta, teiksmām apvīta kultūra. Aivita Oša, kas vairākkārt bijusi Itālijā un izbaudījusi tās lielāko pilsētu šarmu, nesen ar ģimeni atgriezusies no ceļojuma pa Sicīliju, jo, kā viņa saka, Itālijā vienmēr var atgriezties un viņa vēlējusies pabaudīt arī citus tās reģionus. Šo ceļojumu viņa sauc par atšķirīgu no iepriekšējiem, jo izmēģinātas un pieredzētas lietas, kas līdz tam nav raisījušas interesi. "Brauciens uz Sicīliju mums bija ļaušanās atklāt ko jaunu un neredzētu, tādēļ devāmies uz Etnu, mafijas muzeju, pagaršojām ēdienus, kurus iepriekš nebijām mēģinājuši."

Kopumā Sicīlijā ir viss, ko Aivita vēlējās no pavasara ceļojuma, – silts laiks, kultūra, labs ēdiens, viesmīlīgi cilvēki. Arī izmaksu ziņā pārsteigumus Sicīlija nesagādāja. Viņa stāsta, ka šoreiz devušies ceļojumā ar mērķi uz vietas izlemt par dienas plāniem, maršrutu un vienkārši izbaudīt dienas. Viņa saka – Sicīlijas sala ir tik maza, ka no viena gala līdz otram ar automašīnu var aizbraukt apmēram četrās stundās.

Tā kā ceļoja ar nepilnu gadu veco meitiņu, tika pieņemts lēmums palikt vienā viesnīcā un nemainīt naktsmītnes, lai bērnam nebūtu visu laiku jāpierod pie jaunas vides un atpūta būtu rimta, nevis pavadīta ceļā un, kā saka Aivita, "pakojoties". Viesnīca tika izvēlēta portālā "Booking", un Aivita izvēloties skatījās, lai tā būtu ārpus centra, atsauksmes būtu virs astoņām zvaigznēm, netālu atrastos veikals, bet viesnīcai būtu baseins un dārzs, kurā pēc dienas aktivitātēm patīkami pavadīt vakarus un atpūsties.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!