Foto: Publicitātes foto

Aristokrātu un bagātnieku greznā dzīve elegantajās pilīs – paceliet roku, kurš nav vēlējies kaut uz vienu dienu izbaudīt šādu dzīvi! Šodien jebkurš var sajusties kā grāfs vai karalis, kaut vai uz vienu nakti, – pārnakšņojot kādā no brīnišķīgajām Eiropas pilīm.

Senās un monumentālās vai greznās un rotaļīgās – pilis ne visām senajām dzimtām un ģimenēm ir viegls "mantojums", tāpēc liela daļa ir drupās. Iespaidīgo ēku uzturēšana izmaksā ļoti dārgi, tāpēc bieži vien tās vairākkārt mainījušas īpašniekus un šajās ēkās iekārtotas arī viesnīcas. Lielākoties pilis atrodas ārkārtīgi gleznainās vietās, uz klintīm, īpaši tās, kuras būvētas kā cietokšņi, tāpēc vismaz lieliski skati pa logu garantēti.

Viesos pie Henrija VIII un Annas Boleinas

Burtiski – jo Tornberijas pils, kas atrodas 20 kilometru attālumā no Bristoles, savulaik piederējusi Henrijam VIII un tieši te viņš aizvadījis medusmēnesi ar savu ne mazāk slaveno sievu Annu Boleinu. 2021. gadā Tornberijas pils no jauna atvērta apmeklētājiem pēc restaurācijas un modernizācijas. Ja pirms tam tā lepojās ar torņiem un tornīšiem, iespaidīgiem Tjūdoru laika sienu paneļiem un apgleznotiem griestiem, kamīniem un gultām ar baldahīniem, tad tagad viss ir kļuvis vēl skaistāks un iespaidīgāks. Viesi var izbaudīt ne tikai īsteni karalisku atpūtu, bet arī tikpat aristokrātiskas izklaides, tostarp medības ar piekūnu vai loku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!