Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pēc franču autoražotāja "Renault" aiziešanas no Krievijas tirgus tam piederošā "Renault Russia" rūpnīca Maskavā tagad oficiāli pārsaukta par "Moskvich", liecina Krievijas uzņēmumu reģistra datubāze.

Turpmāk "Renault Russia" rūpnīca piederēs akciju sabiedrībai "Maskavas automobiļu rūpnīcai "Moskvich"", bet par tās direktoru ir norīkots Maskavas domes transporta departamenta vadītājs Dmitrijs Pronins.

Par to, ka rūpnīca atgūs savu vēsturisko nosaukumu, vēl maija vidū paziņoja Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins, kurš norādīja, ka "Renault" piederošo rūpnīcu pārņems Krievijas galvaspilsēta un ar padomju laiku marku "Moskvich" ražos jaunus automobiļus.

"Moskvich" stratēģiskais partneris šajā projektā būs kravas auto ražotājs "KamAZ", tāpat notiekot sarunas arī ar Ķīnas autoražotājiem. Pēc vienas no versijām, Maskavas domes vadība vienošoties ar kādu no Ķīnas markām par tās automobiļu montāžu ar "Moskvich" logotipu – par visticamāko kandidātu nozarē tiek minēts JAC. Maskavas mērija vēlas automobiļu montāžu uzsākt jau šogad. Sākotnēji "Moskvich" rūpnīcā montēšot automobiļus ar iekšdedzes dzinēju, bet vēlāk plānots ražošanā ieviest arī elektromobiļus.

"Renault" savu darbību Krievijā apturēja 23. martā – mēnesi pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Jau vēstījām, ka maijā "Renault" atbrīvojās no saviem aktīviem Krievijā: tai piederošās "AvtoVAZ" akcijas (67,69%) pārgājušas Krievijas Centrālā zinātniski pētnieciskā automobiļu un motoru institūta (NAMI) īpašumā, bet "Renault Russia" rūpnīca – Maskavas mērijas rīcībā. Līdz šim šajā rūpnīcā tika ražoti "Renault Duster", "Arkana" un "Kaptur" apvidnieki, kā arī pirmās paaudzes "Duster" līdzinieks "Nissan Terrano".

"Renault" savu darbu vēsturiskajā "Moskvich" rūpnīcā uzsāka 1998. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!